Összecsapott a szír hadsereg és az Iszlám Állam

Légicsapásokkal támadta az Iszám Állam harcosait a szír hadsereg Közép-Szírában, és az Aszad elnökhöz hű csapatok össze is csaptak a dzsihadistákkal, írja az al-Watan damaszkuszi napilapra hivatkozva a Reuters. A harcok híre csak nyomatékosítja azt, amiről mi is írtunk az Iszlám Állam végnapjait tkepe: a kalifátus ugyan már csak néhány négyzetméteren létezik az iraki határ közelében Bagúznál, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Iszlám Államnak, mint terrorszervezetnek is vége.

Fotó: BULENT KILIC/AFP

A Palmíra és Deir-ez-Zór közötti hétfői összecsapások ismét bizonyítják, hogy a szélsőséges iszlamista szervezetnek még van ereje az Eufrátesztől nyugatra is, miközben a folyótól keletre a kurd milíciák és nyugati támogatóik éppen az utolsó végvárukat számolják fel. 

Hétfőn Bagúznál újabb 200 ISIS-harcos adta meg magát, de még így akár ezren is lehetnek, akik tovább folytatják elkeseredett küzdelmüket. Az Eufrátesztől nyugatra elterülő sivatagban pedig szintén vannak a terrorcsoporthoz továbbra is hű fegyveresek, akik rendszeresen támadják az itt található katonai bázisokat és az áthaladó konvojokat. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.