Szerda hajnalban figyelmeztető sztrájk lesz a Hankook gumigyárban

társadalom
2019 március 05., 19:00

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) februárban jelentette be, hogy pattanásig feszült a helyzet a dunaújvárosi Hankook gumigyárban, ahol a cégvezetés egyoldalúan felfüggesztette a szakszervezettel folytatott bértárgyalásokat, ezért sztrájkbizottságot alapítottak.

Most pedig bejelentették, hogy miután ismételten eredménytelennek bizonyultak a bértárgyalások a VDSZ és a Hankook cégvezetése között, a VDSZ sztrájkbizottságának döntése értelmében

figyelmeztető sztrájk lesz, méghozzá szerda hajnalban 5.00 és 7.00 között.

A Hankook rácalmási üzeme
photo_camera A Hankook rácalmási üzeme Fotó: Szilard Koszticsak/AP

“A cégvezetés semmilyen megegyezési készséget nem mutatott, a megbeszélésen nem terjesztettek elő ellenajánlatot a szakszervezet 18 százalékos bérkövetelésével szemben, a munkavállalókat képviselő VDSZ számára nem maradt más lehetőség mint a munkabeszüntetés” – közölte Székely Tamás a VDSZ elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.