Malajziában nincsenek melegek a maláj turisztikai miniszter szerint

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Nem hiszem, hogy ilyen van a mi országunkban” - válaszolta végül Datuk Mohammaddin bin Ketapi egy, a melegek fogadtatását érintő újságírói kérdésre Berlinben, ahol egy turisztikai expót tartottak.

A maláj miniszter percekig próbált kitérni annak a témának a feszegetése elől, miszerint Malajziában nem fogadják szívesen a melegeket és a zsidókat, végül úgy oldotta meg a válaszadást, hogy kijelentette, homoszexuálisok nincsenek is az országban.

Bin Ketapi előtte hosszasan beszélt arról, hogy Malajzia gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik és igen vendégszerető.

A muszlim többségű Malajziában a kormány mind a homoszexuálisok, mind a zsidóság ellen is rendszeresen agitál, ugyanakkor komoly bevételekre számít a turizmusból is, ezért jött elő a téma Berlinben. A Deutshce Welle szerint a mondottak után az ország arra számíthat, inkább elkerülik az LGBTI-közösséghez tartozó turisták az országot. 

Az ország tavaly meglepetésre megválasztott miniszterelnöke, Mahathir Mohamad korábban kijelentette, a homoszexualitás a „nyugati értékrend” része, „ne erőltessék” Malajziára. (DW)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.