This looks like a job for Keresztényüldözési Államtitkárság, again

külföld
2019 március 06., 09:16
comments 89

Az orosz hatóságok őrizetbe vették a mormon egyház két önkéntes hittérítőjét a Moszkvától 1500 kilométerre, a Fekete-tenger partján fekvő Novorosszijszkban. A Fox News beszámolója szerint az nem tisztázott, hogy tulajdonképpen miért vették őrizetbe a hittérítőket.

"Bár hálásak vagyunk azért, hogy a hírek szerint a két fiatalember jó állapotban van és jól bánnak velük, az őrizetbe vételük körülményei zavarba ejtők" - nyilatkozta a tévécsatornának Eric Hawkins, a mormon egyház szóvivője.

A Fox News értesülései szerint a két misszionáriust a múlt pénteken vették őrizetbe egy novorosszijszki irodájukban. A hírtelevízió beszámolója szerint a 2016-ban elfogadott orosz terrorellenes törvények részeként Oroszországban betiltották a misszionárius munkát. A mormon egyház ezután önkéntessé nevezte át misszionáriusait, akiket felszólított az orosz törvények betartására.

Ám ezeket a törvényeket elég nehéz betartani, mert azok alapján már az is jogszabályellenes, ha valaki a hivatalosan kijelölt imahelyeken kívül akár csak kérdésekre válaszol a vallássával kapcsolatban. Az orosz jogszabály több térítő keresztény gyülekezet, így a mormonok mellett a Jehova Tanúi, a hetednapi adventista és a baptista gyülekezetek tagjait is sújtja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.