Gulyás szerint semmi akadálya, hogy a Centrum Parkoló korábbi vezetője külföldön is szerencsét próbáljon

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tarlós István főpolgármester a múlt héten beszélt arról, hogy hiába kérte Orbán Viktortól a fővárosi parkolás rendbetételét, a miniszterelnök nemet mondott. A csütörtöki kormányinfón a 444 kérdésére Gulyás Gergely minderről mégis azt mondta:

„Nem mondott erre nemet a miniszterelnök úr.”

Ugyanakkor a miniszter szerint ebben a kérdésben nem a kormány és a főváros között van konfliktus, mivel a kerületi önkormányzatok üzemeltetik a parkolási rendszert. A kormány egyébként úgy látja, hogy van, ahol a parkolási rendszer rendben van és kiválóan működik, de van olyan is, ahol gyalázatosan működik. Gulyás Gergely külön nem nevezte meg, hogy melyik kerületekre gondolt.

Arról, hogy Kupper Andrást, a szocialista időszakban a fővárosi parkolás jelentős részét monopolizáló Centrum Parkoló korábbi vezetőjét miért vitte magával Szijjártó Péter Kínába üzletet kötni, Gulyás azt mondta, hogy mivel Kupper már egy ideje nem aktív a politikában, „ezért semmi akadálya annak, hogy külföldön is szerencsét próbáljon”. Szerinte a szolgáltatás minőségén múlik, hogy el tudja-e adni, a kormány szerepét nem látja ebben. Igaz, az akkor készült fénykép szerint Szijjártó Péter is ott volt a megállapodás megkötésénél.

Kupper András és Szijjártó Péter Kínában

A budapesti parkolás sötét ügyeiről februárban publikáltunk filmet, amiben bemutattuk, hogy a szabályozatlanságot kihasználva, hogyan vándorol magánzsebekbe az autósok pénze:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.