Gulyás szerint semmi akadálya, hogy a Centrum Parkoló korábbi vezetője külföldön is szerencsét próbáljon

politika
2019 március 07., 10:54

Tarlós István főpolgármester a múlt héten beszélt arról, hogy hiába kérte Orbán Viktortól a fővárosi parkolás rendbetételét, a miniszterelnök nemet mondott. A csütörtöki kormányinfón a 444 kérdésére Gulyás Gergely minderről mégis azt mondta:

„Nem mondott erre nemet a miniszterelnök úr.”

Ugyanakkor a miniszter szerint ebben a kérdésben nem a kormány és a főváros között van konfliktus, mivel a kerületi önkormányzatok üzemeltetik a parkolási rendszert. A kormány egyébként úgy látja, hogy van, ahol a parkolási rendszer rendben van és kiválóan működik, de van olyan is, ahol gyalázatosan működik. Gulyás Gergely külön nem nevezte meg, hogy melyik kerületekre gondolt.

link Forrás

Arról, hogy Kupper Andrást, a szocialista időszakban a fővárosi parkolás jelentős részét monopolizáló Centrum Parkoló korábbi vezetőjét miért vitte magával Szijjártó Péter Kínába üzletet kötni, Gulyás azt mondta, hogy mivel Kupper már egy ideje nem aktív a politikában, „ezért semmi akadálya annak, hogy külföldön is szerencsét próbáljon”. Szerinte a szolgáltatás minőségén múlik, hogy el tudja-e adni, a kormány szerepét nem látja ebben. Igaz, az akkor készült fénykép szerint Szijjártó Péter is ott volt a megállapodás megkötésénél.

Kupper András és Szijjártó Péter Kínában
photo_camera Kupper András és Szijjártó Péter Kínában

A budapesti parkolás sötét ügyeiről februárban publikáltunk filmet, amiben bemutattuk, hogy a szabályozatlanságot kihasználva, hogyan vándorol magánzsebekbe az autósok pénze:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.