Gulyás tagadja, hogy a Fidesz a radikálisokkal tárgyalna a frakciócseréről

POLITIKA
2019 március 07., 09:58
comments 121

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón a Magyar Nemzetben megjelent szerkesztőségi cikkel kapcsolatban, ami szerint a Fidesznek ott kellene hagynia az Európai Néppártot, azt mondta, hogy „a Fidesz az Európai Néppárt tagja, és az Európai Néppárt tagjai kívánunk maradni”.

Amikor arról kérdezték, hogy igaz-e a Politico értesülése, miszerint francia Marine Le Pen radikális pártjával tárgyalna a Nemzetek Európája és Szabadság (ENF) frakciójához csatlakozáshoz, Gulyás azt mondta, pont az ellenkezője igaz. A Politicót pedig propagandaújságnak nevezte, aminek szándékában állhat, hogy valótlanságokat állítson.

Felmerült az is, hogy Manfred Weber követelésére leállnak-e az EU-ellenes plakátkampánnyal. Erre a miniszter azt mondta, hogy a jövő héttől a Soros-Junker plakátokat a családvédelmi akcióterv hirdetéseire cserélik.

Gulyás elmondta azt is, hogy Orbán Viktor az ügyről már beszélt telefonon Annegret Kramp-Karrenbauerrel, a CDU elnökével és Manfred Weberrel is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.