Gulyás tagadja, hogy a Fidesz a radikálisokkal tárgyalna a frakciócseréről

2019 március 7., csütörtök 9:58
124

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón a Magyar Nemzetben megjelent szerkesztőségi cikkel kapcsolatban, ami szerint a Fidesznek ott kellene hagynia az Európai Néppártot, azt mondta, hogy „a Fidesz az Európai Néppárt tagja, és az Európai Néppárt tagjai kívánunk maradni”.

Amikor arról kérdezték, hogy igaz-e a Politico értesülése, miszerint francia Marine Le Pen radikális pártjával tárgyalna a Nemzetek Európája és Szabadság (ENF) frakciójához csatlakozáshoz, Gulyás azt mondta, pont az ellenkezője igaz. A Politicót pedig propagandaújságnak nevezte, aminek szándékában állhat, hogy valótlanságokat állítson.

Felmerült az is, hogy Manfred Weber követelésére leállnak-e az EU-ellenes plakátkampánnyal. Erre a miniszter azt mondta, hogy a jövő héttől a Soros-Junker plakátokat a családvédelmi akcióterv hirdetéseire cserélik.

Gulyás elmondta azt is, hogy Orbán Viktor az ügyről már beszélt telefonon Annegret Kramp-Karrenbauerrel, a CDU elnökével és Manfred Weberrel is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt