Nem hajlandó elárulni az MTVA, hogy az ellenzéki képviselők hogyan okoztak 23 milliós kárt a közmédiának

Arra hivatkozva, hogy az adatok egy része döntéselőkészítő adat, más részük pedig büntetőeljárásokhoz kapcsolódó nyomozás része, nem árulta el Ungár Péter képviselő kérdésére, hogy pontosan mit tartalmaz a közmédia több mint 23 millió forintos költsége, amit az ellenzéki képviselők okoztak, írja az Azonnali. Emlékezetes: Papp Dániel vezérigazgató közölte Kövér Lászlónak írt levelében, hogy az ellenzéki képviselők akciói után

"az MTVA több száz jogsértést rögzített, és az erkölcsi káron túl anyagi kár is érte őket. Összesítése szerint több mint 23 millió forint azoknak a kiadásoknak az összege, melyet a képviselők miatt ki kellett fizetniük." 

Ungár Péter a tételes költséglistán kívül még arra lett volna kíváncsi, hogy kit bíztak meg az ügyvédi feladatok ellátásával, de választ arra sem kapott. Az LMP-s képviselő saját lapja kérdésére válaszolva közölte: pert fog indítani a közérdekű adatok kiadása érdekében.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.