Üzent a Fidesz pártlapja: a Fidesz lépjen ki a Néppártból, és álljon össze Salvinivel

Felpörögtek csütörtök reggelre az események a fideszes médiauniverzumban. A téma természetesen a Fidesz esetleges kizárásának kérdése a Néppártból, és a csütörtöki nap fejleménye, hogy érezhető hangsúlyeltolódás történt a kormánypárt részéről. 

A kvázi hivatalos pártlapban, a Magyar Időkből lett Magyar Nemzetben egy szerző nélküli (!) véleménycikkel jelent meg csütörtök reggel. Az Új szövetséget! című írás névtelenségbe maradó szerzője egyértelműen fogalmaz: 

„Elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére. Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal. A néppárt már nem Helmut Kohl pártja.”

Az írás ezután kitér arra, hogy ez a néppárt nem védelmezi a nemzetet és a kereszténységet, sem a hagyományos családmodellt vagy bármely európai hagyományt. 

A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett. Félelemből, pénzért, meggyőződésből, a nyugati sajtó agresszív nyomása miatt – mindegy.

Majd a liberalizmus rövid gyalázása és az európai fehér ember identitásának eltörlésére vonatkozó eddigi kísérletek összegzése után kitér a szerző még arra is, hogy „Ma Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja. Ha anyagilag talán nem is, de szellemi értelemben mindenképpen. S immáron a néppárt ­vezetője, Joseph Daul és Manfred Weber is világossá tette, hogy kizárólag ezt az irányvonalat támogatja. Weber ultimátuma bebizonyította, hogy az egyezkedésnek nincs értelme.”

Weber 'ultimátuma' ugye az volt, hogy Orbán Viktor azonnal állítsa le a Brüsszel elleni, hazugságokra épített kampányát, kérjen elnézést, illetve állítsa le a CEU elűzését. A cikk szerint viszont a néppárt ma már a "kevert társadalmak" létrehozásában érdekelt, ezért nem szabad velük együttműködni. A névtelen szerzős cikk úgy fogalmaz, hogy tilos tovább várni, mert csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak. 

A pártlap nagyon határozottan fogalmaz a végén: 

„A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.