Hat éve nem emelkedtek ilyen ütemben az árak

A KSH pénteken közölt adatai alapján lódulóban vannak az árak Magyarországon. Februárban 3,1 százalék volt az infláció tavalyhoz képest, míg a maginfláció 3,5 százalék volt. A maginfláció számításakor kiveszik a termékek árai közül azokat, amelyek gyorsan változnak, illetve szezonális hatások alapján ingadoznak. 

A maginfláció januárban 3,2, decemberben 2,8, 2018 februárjában pedig 2,4 százalék volt. A mostaninál is magasabb értéket utoljára 2013 februárjában mértek, 3,6 százalékot.

Elsősorban az élelmiszerek drágulnak, de átlag felett emelkedett a szeszes italok és a dohány ára is, utóbbiak az adóemelések miatt. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.