Hogyan lehet a tiszteletet nőként kivívni a fogvatartottak körében?

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elemi erejű videoművészeti alkotással nevezett be az egyébként is brutálisan erős Nemzetközi Nőnapi Kontentcsellendzsbe a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. (Azt hiszem egyébként, hogy a legújabb szabályzat szerint már lehetne egybeírni: büntetésvégrehajtás.)

Már a címével is sokkol az alkotás:

Norina rabul ejt.

Értik, ugye? Nagy Norina bv. főtörzs kacsint ránk animált bv-mobilból, és kalauzol végig a börtönben (bv) dolgozó nőkön. Nem lőném le (lol) az összes poént, de amikor az életfogytosakkal foglalkozó megbízott vezető  bv. reintegrációs tisztnő szenvtelen hangon odaveti, hogy „Ha következetes és határozott vagyok, akkor azt gondolom, természetesen minden jogszabályi és törvényi hátteret betartva, hogy a fogvatartottak be fognak állni a sorba”, az „Hasta la vista, baby” erősségű dramaturgiai csúcspont.

És a  végén, a csattanó...

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.