link Forrás

Hogyan lehet a tiszteletet nőként kivívni a fogvatartottak körében?

a hetedik művészet
2019 március 09., 17:37

Elemi erejű videoművészeti alkotással nevezett be az egyébként is brutálisan erős Nemzetközi Nőnapi Kontentcsellendzsbe a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. (Azt hiszem egyébként, hogy a legújabb szabályzat szerint már lehetne egybeírni: büntetésvégrehajtás.)

Már a címével is sokkol az alkotás:

Norina rabul ejt.

Értik, ugye? Nagy Norina bv. főtörzs kacsint ránk animált bv-mobilból, és kalauzol végig a börtönben (bv) dolgozó nőkön. Nem lőném le (lol) az összes poént, de amikor az életfogytosakkal foglalkozó megbízott vezető  bv. reintegrációs tisztnő szenvtelen hangon odaveti, hogy „Ha következetes és határozott vagyok, akkor azt gondolom, természetesen minden jogszabályi és törvényi hátteret betartva, hogy a fogvatartottak be fognak állni a sorba”, az „Hasta la vista, baby” erősségű dramaturgiai csúcspont.

És a  végén, a csattanó...

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.