Hogyan lehet a tiszteletet nőként kivívni a fogvatartottak körében?

Elemi erejű videoművészeti alkotással nevezett be az egyébként is brutálisan erős Nemzetközi Nőnapi Kontentcsellendzsbe a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. (Azt hiszem egyébként, hogy a legújabb szabályzat szerint már lehetne egybeírni: büntetésvégrehajtás.)

Már a címével is sokkol az alkotás:

Norina rabul ejt.

Értik, ugye? Nagy Norina bv. főtörzs kacsint ránk animált bv-mobilból, és kalauzol végig a börtönben (bv) dolgozó nőkön. Nem lőném le (lol) az összes poént, de amikor az életfogytosakkal foglalkozó megbízott vezető  bv. reintegrációs tisztnő szenvtelen hangon odaveti, hogy „Ha következetes és határozott vagyok, akkor azt gondolom, természetesen minden jogszabályi és törvényi hátteret betartva, hogy a fogvatartottak be fognak állni a sorba”, az „Hasta la vista, baby” erősségű dramaturgiai csúcspont.

És a  végén, a csattanó...

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.