Miután a Mátrai Erőmű dolgozói megkapták a fél sertésüket, a biztonságiak szóltak, hogy ne álljanak szóba az Indexszel

ünnep
2019 március 09., 06:34
comments 644

Miután a Mátrai Erőművet megszerezte, és a lányát megtették a felügyelőbizottság elnökének, húsvétra és pünkösdre való tekintettel Mészáros Lőrinc egy-egy fél disznót ajándékozott a dolgozóknak. Előre szóltak, hogy „a félsertés súlya megközelítőleg 45-50 kg, félbe vágva (negyedelve), 2 db élelmiszeripari zsákba csomagolva”.

Az Index elment a cég disznóosztására és a nőnapi ünnepségére is. Voltak, akik azt mondták, nagyon örültek az ajándéknak, de a fegyveres biztonsági őrök hamar figyelmeztetni kezdték a távozó dolgozókat, hogy ne álljanak szóba a riporterrel.

A Mészáros Lőrinc-birodalom ajándéka a munkavállalóknak
photo_camera A Mészáros Lőrinc-birodalom ajándéka a munkavállalóknak Forrás: Index

A nőnapi ünnepség után egy úr pedig azt mondta: nem szándékozik átvenni a fél sertést, mert szerinte az ajándékozásnak nem az a módja, „hogy adunk egy fél sertést, ami a sertéspestis miatt esetleg a nyakamon marad, és nem tudom értékesíteni, kihasználva a cégcsoportnak a lehetőségeit, és például a Mátrai Erőmű majd megvásárolja a fél sertést és a dolgozónak odaadja, miután természetesen az állam felé is kifizette a szükséges adórészt”. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.