Választási csalásért 3 év börtönre ítélték Gruevszki unokatestvérét

2019 március 9., szombat 12:42
151

Nikola Gruevszki unokatestvére, Szaso Mijalkov rosszabbul járt, mint a bukott kormányfő, akit a magyar állam Budapestre hozott, és menekültként befogadta.

Gruevszki és Orbán Szkopjében 2013. december 5-én. Fotó: Boris Grdanoski/AP

A szkopjei kémelhárítást korábban irányító Mijalkovot, akit a macedón sajtó árnyékkormányfőnek is nevezett már, novemberben tartóztatták le, miután attól tartottak, hogy ő is megpróbál elmenekülni. A Gruevszkit 11 éven át a volt kormányfő jobbkezeként szolgáló Mijalkovot ugyanazért vették őrizetbe, amiért Gruevszki két másik emberét, Kiril Bozsinovszkit és Mile Janakievszkit is.

Szaso Mijalkov most 3 év börtönt kapott, míg az Albánok Demokratikus Pártja nevű kis ellenzéki párt vezére, Menduh Thaçi 3 év 2 hónapot kapott választási csalásért és hivatali visszaélésért. A Titanic 2 fedőnevű nyomozás szerint Mijalkov és a pártvezér titkos alkut kötöttek a 2013-as választás idején, és befolyásolták a szavazóbizottságot. Egy 2015-ben nyilvánosságra hozott hangfelvételen hallható, amint a bűncselekményről beszélnek.

Szaso Mijalkov Fotó: Albert Sulej/Youtube

Az ítélet első fokú, fellebezni lehet. Mindkét elítélt tagadta a bűnösségét. Mijalkovot három másik ügyben is bíróság elé fogják még állítani. (Balkan Insight)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt