Az USA Németországot fenyegeti a Huawei miatt

2019 március 11., hétfő 16:31
98

Az Egyesült Államok kormánya megfenyegette Németországot, hogy amennyiben Berlin tényleg a kínai Huaweit bízza meg a német mobilhálózat fejlesztésével, az USA korlátozni fogja a németekkel megosztott információk körét. A fenyegetést tartalmazó amerikai levelet a Wall Street Journal egyik riportere meg is szerezte, és ebben az amerikaiak azt írják, hogy mivel továbbra is az a gyanújuk, hogy a Huaweitől szinte minden bizalmas adat átkerül a kínai hírszerzéshez, Washington nem tudna többé érzékeny titkos információkat megosztani a német titkosszolgálatokkal.

Az Egyesült Államok és Németország évtizedek óta egymás szoros katonai és gazdasági szövetségesei, és az együttműködésük keretében titkosszolgálataik is osztanak meg egymással bizalmas információkat.

A mostani fenyegetés új mélypont lehet az amerikai-német titkosszolgálati információmegosztásban, ami sok hullámvölgyön túl van, például azon, mikor kiderült, hogy az amerikai NSA még Angela Merkel német kancellár telefonbeszélgetéseit is lehallgatta.

Az amerikaiakat egyébként az idegesíti, hogy a német kormány a Huawei-jel készül szerződést kötni a német mobilhálózati infrastruktúra fejlesztésére. Ez egy hatalmas megbízás, de ugye a Huawei meg az egyik legnagyobb cég ezen a piacon. (Wall Street Journal)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt