Az USA Németországot fenyegeti a Huawei miatt

Az Egyesült Államok kormánya megfenyegette Németországot, hogy amennyiben Berlin tényleg a kínai Huaweit bízza meg a német mobilhálózat fejlesztésével, az USA korlátozni fogja a németekkel megosztott információk körét. A fenyegetést tartalmazó amerikai levelet a Wall Street Journal egyik riportere meg is szerezte, és ebben az amerikaiak azt írják, hogy mivel továbbra is az a gyanújuk, hogy a Huaweitől szinte minden bizalmas adat átkerül a kínai hírszerzéshez, Washington nem tudna többé érzékeny titkos információkat megosztani a német titkosszolgálatokkal.

Az Egyesült Államok és Németország évtizedek óta egymás szoros katonai és gazdasági szövetségesei, és az együttműködésük keretében titkosszolgálataik is osztanak meg egymással bizalmas információkat.

A mostani fenyegetés új mélypont lehet az amerikai-német titkosszolgálati információmegosztásban, ami sok hullámvölgyön túl van, például azon, mikor kiderült, hogy az amerikai NSA még Angela Merkel német kancellár telefonbeszélgetéseit is lehallgatta.

Az amerikaiakat egyébként az idegesíti, hogy a német kormány a Huawei-jel készül szerződést kötni a német mobilhálózati infrastruktúra fejlesztésére. Ez egy hatalmas megbízás, de ugye a Huawei meg az egyik legnagyobb cég ezen a piacon. (Wall Street Journal)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.