Hollandiában külön fogással tanítják a vezetőknek kinyitni a kocsiajtót, hogy ne nyissák rá a biciklisekre

A holland fogásnak nevezett trükkről ír a BoingBoing, a posztban egy videóval, ami részletesen bemutatja ezt az egyszerű kocsiajtó-kinyitási módot. A lényege annyi, hogy a sofőr ne az ajtóhoz közelebbi, bal kezével, hanem a jobbal nyúljon rá az ajtónyitóra. Ezzel ugyanis kénytelen balra fordítani a felsőtestét is, így nagyobb eséllyel látja meg a hátulról közeledő bicikliseket, akikre bal kézzel, ha nem figyel, rányitná az ajtót.

A bemutatóvideót egyébként egy brit civilszervezet készítette 2017-ben, ezzel megőróbálva felhívni a brit sofőrök figyelmét is arra, hogy évente legalább 200 biciklisbalesetben a parkoló autók hirtelen kinyíló ajtajával ütköznek a kerékpárosok. Éppen ezért a civilszervezet szeretné elterjeszteni a holland fogást az Egyesült Királyságban is.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.