Hollandiában külön fogással tanítják a vezetőknek kinyitni a kocsiajtót, hogy ne nyissák rá a biciklisekre

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A holland fogásnak nevezett trükkről ír a BoingBoing, a posztban egy videóval, ami részletesen bemutatja ezt az egyszerű kocsiajtó-kinyitási módot. A lényege annyi, hogy a sofőr ne az ajtóhoz közelebbi, bal kezével, hanem a jobbal nyúljon rá az ajtónyitóra. Ezzel ugyanis kénytelen balra fordítani a felsőtestét is, így nagyobb eséllyel látja meg a hátulról közeledő bicikliseket, akikre bal kézzel, ha nem figyel, rányitná az ajtót.

A bemutatóvideót egyébként egy brit civilszervezet készítette 2017-ben, ezzel megőróbálva felhívni a brit sofőrök figyelmét is arra, hogy évente legalább 200 biciklisbalesetben a parkoló autók hirtelen kinyíló ajtajával ütköznek a kerékpárosok. Éppen ezért a civilszervezet szeretné elterjeszteni a holland fogást az Egyesült Királyságban is.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.