Százezrekkel nőnek a képviselői fizetések

POLITIKA
2019 március 11., 20:22

Márciustól havi 270 ezer forinttal emelkedik Kövér László fizetése, majdnem 200 ezer forinttal többet kapnak a frakcióvezetők, és minden más képviselő alapilletménye is nő, 100 ezer forinttal - jelenti riportjában az RTL Klub Híradója. Erről egy tavaly elfogadott törvény rendelkezik, ami előírja, hogy a képviselői fizetéseket a nemzetgazdasági alapbérhez kell igazítani, és annak háromszorosára kell állítani. Mivel a statisztikai adatok szerint az átlagfizetés a törvény hatálybalépése óta is 30 ezer forinttal nőtt, a képviselőknél ez legalább 90 ezres emelésként csapódik le.

A képviselői poszt mellett más megbízatásokat is betöltő politikusok, mint a házelnök vagy a frakcióvezetők bére pedig még nagyobbat ugrik.

A Fidesz szerint a képviselők voltak az utolsók, akik részesültek a bérek emelkedésének hatásából, és még így is kevesebbe kerül a parlament, mint 2014 előtt, amikor még majdnem dupla ennyi képviselő ült a Házban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.