Diákok állították meg Manfred Webert a CEU-n, a Momentum közben a letakart plakátokat lefújva üzen

Több 444 videó?
Szeretném

Kedden Budapestre érkezett Manfred Weber, hogy rendezze az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát. Weber érkezésére a kormány gyorsan kicsinosította az összesorosjunckerezett köztereinket, és eltüntették az európai konzervatívokat bosszantó plakátokat.

A Momentum szerint a kormány ezzel bevallotta, hogy szégyelli a plakátokat, de  álságos az akció, mert a hasonló kampányok folytatódni fognak, akkor pedig már a kormány inkább vállalja fel a gyűlöletet.

A momentumos Hajnal Mikós a Mérce videóján a letakart plakátokra angol nyelvű üzeneteket fújt fel Manfred Webernek, többek között azt, hogy itt egy napja gyűlöletpropaganda volt, hogy ne legyen vak, és hogy legyen töke!

Manfred Weber közben a CEU-n járt, hiszen a feltételeinek egyike, hogy a CEU továbbra is működhessen. (A bajor kormány közben pénzügyi segítséget ajánlott az egyetemnek.) Az egyetem a találkozó után azt közölte:

„Az Európai Néppárt (EPP) vezetője, Manfred Weber a mai napon irodájában kereste fel a Közép-európai Egyetem (CEU) rektorát, Michael Ignatieffet. Weber Úr azért érkezett, hogy megbeszélje, hogyan biztosítható a CEU amerikai akkreditációjú intézményként való működése Magyarországon. A CEU támogatja Weber Úr kezdeményezését, és várja a Manfred Weber és Orbán Viktor közötti találkozó eredményét. Mivel a magyar kormány által hozott törvény értelmében a CEU nem vehet fel új diákokat az amerikai akkreditációjú programjaiba, a CEU az eddigi terveit követve továbbra is arra készül, hogy a következő tanévben az amerikai akkreditációjú programjait Bécsben indítja el.”

A találkozó után a CEU diákjainak aktivistacsoportja, a Szabad Egyetem képviselői állították meg Weber, és a Mérce tudósítása szerint azt kérdezték tőle: milyen „vörös vonalai” vannak most Orbánnal kapcsolatban?, illetve „melyek a Néppárt értékei, és hol áll most éppen?”.

Weber a „vörös vonalra” azt mondta:

„Ha problémáink vannak, meg kell beszélnünk azokat a másik féllel”, 

„Sok problémánk van. Ott van Kaczyński Lengyelországban, vagy  Salvini Olaszországban, sok problémánk van, de ezeket meg kell tudni beszélni.” Elmondta azt is, a feltételek nem változtak.