Orbán kész bocsánatot kérni azoktól, akiket hasznos idiótáknak nevezett

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden délután reagált Manfred Weber budapesti nyilatkozatára, aki még mindig azt szeretné, ha Orbán Viktor bocsánatot kérne azoktól, akiknek problémát okozott az Európai Néppártban.

Gulyás Gergely a hvg.hu szerint erre azt mondta, hogy Orbán nem akart senkit sem megbántani a hasznos idióták kifejezéssel, ha valakit ez mégis bántott, akkor ennek a szónak a használatáért a kormányfő kész bocsánatot kérni.

Magyarország miniszterelnöke a nemrég a Weltnek adott interjújában nevezte hasznos idiótáinak azokat a néppárti politikusokat, akik kizárnák a Fideszt a pártszövetségből. Igaz, Weber korábban azt kérte, hogy Orbán a Junckert lejárató plakátkampány miatt kérjen bocsánatot. 

Gulyás beszélt kicsit a CEU-ról is. Weber javaslatáról, miszerint a bajor kormány és a müncheni Technische Universität és a BMW részt vállalna a CEU finanszírozásában, két tanszék munkáját is támogatnák, a miniszter azt mondta, megfontolják, de szerinte a magyar szabályozás megfelel az európai és a német gyakorlatoknak is.