Orbán kész bocsánatot kérni azoktól, akiket hasznos idiótáknak nevezett

politika
2019 március 12., 16:20

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden délután reagált Manfred Weber budapesti nyilatkozatára, aki még mindig azt szeretné, ha Orbán Viktor bocsánatot kérne azoktól, akiknek problémát okozott az Európai Néppártban.

Gulyás Gergely a hvg.hu szerint erre azt mondta, hogy Orbán nem akart senkit sem megbántani a hasznos idióták kifejezéssel, ha valakit ez mégis bántott, akkor ennek a szónak a használatáért a kormányfő kész bocsánatot kérni.

Magyarország miniszterelnöke a nemrég a Weltnek adott interjújában nevezte hasznos idiótáinak azokat a néppárti politikusokat, akik kizárnák a Fideszt a pártszövetségből. Igaz, Weber korábban azt kérte, hogy Orbán a Junckert lejárató plakátkampány miatt kérjen bocsánatot.

Gulyás beszélt kicsit a CEU-ról is. Weber javaslatáról, miszerint a bajor kormány és a müncheni Technische Universität és a BMW részt vállalna a CEU finanszírozásában, két tanszék munkáját is támogatnák, a miniszter azt mondta, megfontolják, de szerinte a magyar szabályozás megfelel az európai és a német gyakorlatoknak is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.