Sztrájkbizottság alakult a Metrónál

gazdaság
2019 március 12., 20:47
comments 72

Miután a dolgozók nem fogadják el a vállalat béremelési politikáját, sztrájkbizottság alakult a Metro Kereskedelmi Kft.-nél - közölte Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASz) elnöke az MTI-vel kedden.

A Metro erre reagálva azt mondta, hogy a korábban lezárt bértárgyalások után a szakszervezet javaslatait személyes egyeztetés keretében lehet érdemben megvitatni.

A sztrájkbizottság többek között követeli, hogy minden munkakörben emeljék meg bruttó 210 ezer forintra a teljes munkaidőben dolgozók alapbérét, ezt az összeget vegyék figyelembe a tizenharmadik és a tizennegyedik havi béreknél is. A követelések között szerepel az is, hogy az alapbéremelést vezessék át a bértáblán, továbbá a cég ismerje el a fizetésekben a dolgozók munkában eltöltött éveit, illetve a targonca kezelés bérpótlékját terjessze ki azokra a munkavállalókra is, akik a mindennapi munkavégzéshez használnak targoncát. A sztrájkbizottság követeléseit megküldte a vállalat vezérigazgatójának.

A Metro közleményében kifejtette: 2018 elején kidolgozta és elindította bérfejlesztési programját, amely az átláthatóság, tervezhetőség és az egyéni teljesítmény elismerésének alapelveire épül. A Metro ezt programot hajtja végre következetesen.
A bérfejlesztési program 2020-ig terjedő állomásai és intézkedései a munkavállalók előtt ismertek és széles körben elfogadottak. A Metro szerint a KASz néhány nappal ezelőtt újabb, váratlan mértékű követelésekkel állt elő. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt