A románokat is fenyegeti az USA a Huawei miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfőn bejárta a hír a világsajtót, hogy az Egyesült Államok megfenyegette Németországot: ha tényleg a Huaweit bízzák meg a német mobilhálózat fejlesztésével, az amerikai titkosszolgálatok nem fognak többé érzékeny információkat megosztani a német szövetségeseikkel. Az amerikaiak ugyanis meg vannak győződve róla, hogy a Huawei együttműködik a kínai hírszerzéssel, és hónapok óta arról beszélnek, hogy nagyon vigyázni kell a kínai céggel.

A román sajtóban most arról jelentek meg hírek, hogy a román titkosszolgálatokat is hasonlóval fenyegetik az amerikaiak.

Románia szintén az Egyesült Államok fontos szövetségese, sőt Bukarest a térségben az amerikaiak egyik legkiemeltebb partnere. (G4Media)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.