A szakszervezet szerint a minisztérium komolyan vette követeléseiket, felfüggesztik a köztisztviselők sztrájkját

POLITIKA
2019 március 14., 10:58
comments 73

Felfüggesztik sztrájkjukat a köztisztviselők, jelentették be szakszervezetük, az MKKSZ csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján a Kossuth téren. A köztisztviselők reggel kezdtek sztrájkba illetményalapjuk emelését követelve.

Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetői a Kossuth téren, a Parlament előtt tartották meg sajtótájékoztatójukat a 2019. március 14-i köztisztviselősztrájkról.
photo_camera Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetői a Kossuth téren, a Parlament előtt tartották meg sajtótájékoztatójukat a 2019. március 14-i köztisztviselősztrájkról. Fotó: Halász Júlia

Szakszervezetük vezetői most sajtótájékoztatójukon azt mondták, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásaik alapján a minisztérium komolyan vette a követeléseiket, ezért most felfüggesztik a sztrájkot, de továbbra is sztrájkkészültségben maradnak.

A sajtótájékoztatóján szó esett a köztisztviselőkkel szolidarizáló tanárok sztrájkjáról is. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ma két órás figyelmeztető sztrájkkal akarta kifejezni támogatását, de ezt a tankerületek ellehetetlenítették. Eleve csak négy tankerületben sikerült megállapodni a hatvanból a minimális szolgáltatásokról - ez a sztrájk előfeltétele a tanároknál -, de csütörtökre még ez a négy kerület is felmondta a megállapodást, ellehetetlenítve a sztrájkot.Ez az MKKSZ szerint súlyos törvénysértés.Az MKKSZ elnöke, Boros Péterné a sztrájk indulásakor azt mondta, 7500 köztisztviselő sztrájkol az országban. A délelőtti sajtótájékoztatójukon már "közel tízezer" sztrájkolót említettek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.