A szakszervezet szerint a minisztérium komolyan vette követeléseiket, felfüggesztik a köztisztviselők sztrájkját

POLITIKA
2019 március 14., 10:58
comments 75

Felfüggesztik sztrájkjukat a köztisztviselők, jelentették be szakszervezetük, az MKKSZ csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján a Kossuth téren. A köztisztviselők reggel kezdtek sztrájkba illetményalapjuk emelését követelve.

photo_camera Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetői a Kossuth téren, a Parlament előtt tartották meg sajtótájékoztatójukat a 2019. március 14-i köztisztviselősztrájkról. Fotó: Halász Júlia

Szakszervezetük vezetői most sajtótájékoztatójukon azt mondták, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásaik alapján a minisztérium komolyan vette a követeléseiket, ezért most felfüggesztik a sztrájkot, de továbbra is sztrájkkészültségben maradnak.

A sajtótájékoztatóján szó esett a köztisztviselőkkel szolidarizáló tanárok sztrájkjáról is. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ma két órás figyelmeztető sztrájkkal akarta kifejezni támogatását, de ezt a tankerületek ellehetetlenítették. Eleve csak négy tankerületben sikerült megállapodni a hatvanból a minimális szolgáltatásokról - ez a sztrájk előfeltétele a tanároknál -, de csütörtökre még ez a négy kerület is felmondta a megállapodást, ellehetetlenítve a sztrájkot.Ez az MKKSZ szerint súlyos törvénysértés.Az MKKSZ elnöke, Boros Péterné a sztrájk indulásakor azt mondta, 7500 köztisztviselő sztrájkol az országban. A délelőtti sajtótájékoztatójukon már "közel tízezer" sztrájkolót említettek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt