„Bábeli zűrzavarban élünk, az álhírek világában, ebben a helyzetben a közmédiának példát kell mutatnia”

Média
2019 március 14., 17:42
comments 103

A közmédiában dolgozók felelősségére hívta fel a figyelmet a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója csütörtökön, amikor első alkalommal adta át a közmédia által alapított nyolc elismerést a közmédia dolgozóinak. Dobos Menyhért úgy látja, hogy

„bábeli zűrzavarban élünk, az álhírek világában, ebben a helyzetben a közmédiának példát kell mutatnia és ez óriási felelősséget jelent”.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a közmédia díjátadó ünnepségén a Márványteremben 2019. március 14-én
photo_camera Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a közmédia díjátadó ünnepségén a Márványteremben 2019. március 14-én Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA
  • Malya Lilla vehette át a belföldi tudósítók elismerését szolgáló Maszák Hugó-díjat, amely a Magyar Távirati Iroda egyik alapítójának állít emléket.
  • Novotny Zoltán kapta sportújságírók díját, a Knézy Jenő-díjat, amellyel a közmédia életműdíjas főmunkatársa, legendás sportriportere emléke előtt tisztelegnek.
  • Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika természetfilmesek vehették át az ismeretterjesztői díjat, a Tőkéczky László-díjat, amellyel a Széchenyi-díjas történésznek, egyetemi tanárnak, a Duna Televízió alapító kurátorának és a közmédia számos műsora házigazdájának és közreműködőjének állítottak emléket.
  • Bordi András bemondó lett a szép és helyes magyar nyelvhasználatot elismerő Wacha Imre-díj kitüntetettje. Az elismeréssel a több mint 50 évig a rádiós és televíziós munkatársakat oktató beszédtanárnak állítottak emléket. Bordi András egyúttal a közmédia főbemondója cím birtokosa is lett.
  • Peller Mariann, a Virtuózok producere lett a zenei díjas, a korábbi Magyar Rádió egykori zenei igazgatója, a Zeneakadémia hajdani főigazgatója nevét viselő Dohnányi Ernő-díj idei nyertese.
  • Muci Attila balkáni tudósító kapta külföldi-külhoni tudósítói díjat, az Egyesy Géza-díjat. Az elismerés a magyar nemzeti hírügynökség másik alapítójának állít emléket.
  • Németh Zsolt az éppen négy esztendős M1 csatorna igazgatója lett a közéleti újságírói díj, a Herczeg Ferenc-díj idei kitüntetettje; a díjjal az író, újságíró, a Petőfi Társaság elnöke elegáns, hűvös elbeszélő stílusa előtt tiszteleg az alapító.
  • Jankovics Marcell rendező, író, grafikus, a Duna Televízió egyik alapító kurátora kapta a közmédia életműdíját, a Csoóri Sándor-díjat. Az elismerés a Kossuth nagydíjas költőnek, a Duna Televízió egyik alapítójának állít emléket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.