Felrobbant két olajtartály Venezuelában, a kormány terrortámadást emleget

külföld
2019 március 14., 05:33
comments 55

Felrobbant a Petróleos de Venezuela (PDVSA) állami társaság két olajtartálya Venezuelában, az Orinoco olajmezőn.

Az ország olajipari minisztere szerint szabotázs történt, „támadás érte az olajraktárt”, és közvetlenül Marco Rubio amerikai szenátort, és Juan Guaidót, a venezuelai ellenzék vezetőjét tette felelőssé a „terrorista támadásért”. Azt mondta, a robbanások befolyással lesznek az olajtermelésre is. 

Manuel Quevedo miniszter azt nem közölte, hogy mekkora a kár. Mozgósították a mentő alakulatokat mert további robbanások veszélye is fennáll.

Az Orinoco olajmezőn található a világ legnagyobb ismert kőolajkészlete.

Venezuelában 2012-ben ugyanilyen ipari baleset történt, amelyben 42-en életüket vesztették, és több százan megsérültek. Az országban közben folyamatos az áramszünet. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.