Nem a köztisztviselők sztrájkját függesztették fel, hanem egy másikat

POLITIKA
2019 március 14., 13:02
Boros Péterné (a mikrofonnál) 2019. március 14-i, Kossuth téri sajtótájékoztatóján
photo_camera Boros Péterné (a mikrofonnál) 2019. március 14-i, Kossuth téri sajtótájékoztatóján Fotó: Halász Júlia

Sztrájk felfüggesztését jelentette be ma délelőtti sajtótájékoztatóján a Kossuth téren Boros Péterné, a közszolgálatban dolgozók szakszervezete, az MKKSZ elnöke. Mivel ma a köztisztviselők sztrájkolnak, és Borosné az őket képviselő szakszervezet elnöke, tudósítónk - és más újságírók is - úgy értette szavait, hogy a köztisztviselők sztrájkját függesztették fel.

Azóta kiderült, hogy Borosné másra gondolt, szakszervezetük a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével közösen a szociális ágazatban dolgozóknak is sztrájkot szervezett, ezt függesztették fel az utolsó pillanatban azután, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott tárgyalásaik alapján úgy érezték, a minisztérium komolyan veszi követeléseiket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.