Szilágyi Mihály és Hunyadi János nevét is felfestette a fegyverére az új-zélandi tömeggyilkos

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Péntek reggel fegyveres támadás történt két mecset ellen Új-Zélandon, Christchurch városában. 49 ember halt meg. A rendőrség még vizsgálja az esetet, négy embert őrizetbe vettek. Három emberről egyelőre nem tudni, hogy milyen szerepük volt a támadásban, a negyedikről viszont igen. Ő Brenton Tarrant,a 28 éves ex-edző, akiről kiderült, hogy Anders Behring Breivik inspirálta, és meg akarta bosszulni azt a “többezer halált, ami a külföldi hódítók okoztak”. A támadásról azt írta, az meg fogja mutatni a megszállóknak, hogy “ez a föld nem az ő földjük”.

A támadásról megjelent képeken látszódik, hogy Tarrant fehér feliratokat írt a fegyverére, sőt még a tárakra is.

A feliratok a bevándorlásellenes nézeteivel kapcsolatosak, illetve olyan történelmi eseményeket is megjelölt, mint például Bécs 1683-as török ostroma.

A fegyverre illetve a tárakra pedig legalább két magyar név is felkerült.

Az egyik Hunyadi Jánossé, aki John Hunyadiként szerepel a fegyveren (a fentebbi képen látszik, középen a ravasz fölött). A másik Szilágyi Mihályé. Az egyik táron látszódik:

Ők valószínűleg azért kerültek fel a fegyverre, mert az idegengyűlölő, muszlimokat meggyilkoló Tarrantnak valószínűleg tetszhetett, hogy a két magyar hadvezér 1456-ban megvédte Nándorfehérvárat a török hódítóktól.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.