A Slayer a tömeggyilkosság miatt lemondta a christchurch-i koncertjét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vasárnap lépett volna fel a világ egyik leghíresebb thrash metal zenekara a Horncastle Arénában, Christchurchben, ahol két mecsetben 49 embert megölt és 48-at megsebesített a muszlimellenes, rasszista 28 éves Brenton Tarrant.

De a zenekar tárgyalt a helyi rendőrséggel és a városi tanáccsal, és pár órán belül úgy döntöttek, lemondják a tervezett koncertet, mert ezt javasolták nekik, és a javaslat túl „kényszerítő” volt ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják.

A döntéshez valószínűleg hozzájárult, hogy a kaliforniai zenekar neve azt jelenti, hogy Gyilkos, több öldöklésről, tömeggyilkosságról és patakokban folyó vérről szóló számuk van. (Emellett keresztény- és iszlámellenes dalaik is szép számmal akadnak.) A koncertjük csak 1 km-re lett volna az egyik mecsettől, ahol a merénylő 41 embert ölt meg.

Kerry King, a Slayer gitárosa a Final World Tour bécsi állomásán 2018. november 23-án.Fotó: Herbert Neubauer/APA/AFP

A Slayer egyébként idén tartja a búcsúturnéját, nyáron Budapesten is fellépnek

A kanadai Bryan Adams is lemondta már a vasárnapra tervezett christchurch-i koncertjét. (Stuff)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.