A Slayer a tömeggyilkosság miatt lemondta a christchurch-i koncertjét

popzene
2019 március 16., 17:47
comments 177

Vasárnap lépett volna fel a világ egyik leghíresebb thrash metal zenekara a Horncastle Arénában, Christchurchben, ahol két mecsetben 49 embert megölt és 48-at megsebesített a muszlimellenes, rasszista 28 éves Brenton Tarrant.

De a zenekar tárgyalt a helyi rendőrséggel és a városi tanáccsal, és pár órán belül úgy döntöttek, lemondják a tervezett koncertet, mert ezt javasolták nekik, és a javaslat túl „kényszerítő” volt ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják.

A döntéshez valószínűleg hozzájárult, hogy a kaliforniai zenekar neve azt jelenti, hogy Gyilkos, több öldöklésről, tömeggyilkosságról és patakokban folyó vérről szóló számuk van. (Emellett keresztény- és iszlámellenes dalaik is szép számmal akadnak.) A koncertjük csak 1 km-re lett volna az egyik mecsettől, ahol a merénylő 41 embert ölt meg.

A Slayer 2019-ben oszlott fel. Véletlen? Aligha!
photo_camera Kerry King, a Slayer gitárosa a Final World Tour bécsi állomásán 2018. november 23-án. Fotó: Herbert Neubauer/APA/AFP

A Slayer egyébként idén tartja a búcsúturnéját, nyáron Budapesten is fellépnek

A kanadai Bryan Adams is lemondta már a vasárnapra tervezett christchurch-i koncertjét. (Stuff)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.