Szeretteik holtteste helyett egy zsák felperzselt földet kaptak az etióp légikatasztrófa áldozatainak hozzátartozói

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy hete zuhant le az Ethiopean Airlines egyik utasszállító gépe, amely Addisz Ababa városából repült Nairobiba. 157-en voltak a fedélzeten, 33 különböző országból. Mindenki meghalt.

Egy héttel a gép lezuhanása után a hatóságok még mindig képtelenek voltak azonosítani a holttesteket, sőt a családoknak azt mondták, ez akár fél évig is eltarthat, és bátorították őket arra, hogy adjanak DNS-mintát, mert az segíthet az azonosításban.

Fotó: Minasse Wondimu Hailu/Anadolu Agency

A légitársaság pedig mindenkinek felajánlott egy zsák, egykilós felperzselt földet a baleset helyszínéről, hogy a szeretteik holttestje helyett azt temethessék el.

“Nem nyugszunk, amíg nem kapjuk meg a szeretteink testét, vagy legalábbis valamelyik testrészét” - mondta egy családtag.

Egy zsák felperzselt földFotó: Minasse Wondimu Hailu/Anadolu Agency

Közben zajlik a vizsgálat a baleset ügyében, hogy kiderítsék, miért zuhant le a gép. Az etióp hatóságoknak francia és amerikai szakemberek is besegítenek, a baleset következtében pedig már leszállították a Boeing 737 Max típusú gépeit szerte a világban. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.