Egy szlovák politikus felesége és fia is a lezuhant etióp gépen lelte halálát

katasztrófa
2019 március 10., 11:59
comments 168

Összesen 157 ember, az összes utas és a legénység életét vesztette, amikor vasárnap reggel lezuhant az etióp légitársaság Nairobiba menő gépe.

Az utasok között 33 ország állampolgárai voltak.

A Pravda című szlovák lap értesülése szerint egy ismert szlovák politikus felesége és fia is az áldozatok között van. A lap tudja, hogy kikről van szó, de etikai okokból a hivatalos bejelentésig nem hozzák nyilvánosságra. FRISS: Azóta kiderült, hogy Anton Hrnko szlovák képviselőről van szó, aki az SNS (Szlovák Nemzeti Párt) nevű nacionalista párt alelnöke, és a szlovák parlament egyik alelnöke is.  

Október végén egy ugyanilyen típusú - a Boeing 737 legújabb verziója, a Max-8 - zuhant le Indonéziában, szintén nem sokkal a felszállás után. Az a gép 2 hónapos volt, ez 4. Akkor kiderült, hogy egy szenzor meghibásodása is oka lehetett a balesetnek.

Egy áldozat rokona Addisz Ababa repülőterénél.
photo_camera Egy áldozat rokona Addisz Ababa repülőterénél. Fotó: Mulugeta Ayene/AP

32 kenyai, 17 etiópiai, 8 kínai, legalább 1 kanadai és 2 szlovák állampolgár van az áldozatok között.

A gép a zuhanás pillanatában felrobbant, és akkor lánggal égett, hogy két órán át a tűzoltók sem tudták megközelíteni. 

Felszállás után hat perccel, az etióp fővárostól alig 60 kilométerre zuhant le a gép, lakatlan területre. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.