A CÖF-ös Lomnici hasznos idiótázva támad Weberre és a Néppártra egy friss interjúban

Ahhoz képest, hogy Orbán miniszterelnök múlt csütörtökön levélben kért bocsánatot azoktól a néppárti politikusoktól, akiket Lenint idézve “hasznos idiótáknak” nevezett, majd Manfred Weber látogatása miatt úgy tett, mintha a kormány felhagyna az EU- és Néppárt-ellenes óriásplakátkampányával, egyik legfontosabb kommunikátora egészen más hangot üt meg egy friss, a Demokratának adott interjújában. 

Ifj Lomnici Zoltán a cikkben végig agresszíven támadja a Néppártot.

Az interjú elején bemelegítésnek Manfred Webernek megy neki, ujjgyakorlatként kétségbe vonva, hogy az ismert bajor kereszténydemokrata politikus keresztény-e egyáltalán, amiért a budapesti látogatását a CEU-n kezdte:

“Az EPP csúcsjelöltjének első útja a szélsőségesen liberálisnak tartott CEU-ra vezetett, holott egy bajor, papíron keresztény politikus akár a Pázmány Péter Katolikus, vagy a Károli Gáspár Református Egyetemet is útba ejthette volna.”

Aztán, miután felidézte, hogy a Fidesz Rogán Antal által kommunikált hivatalos álláspontja az, hogy “a Fidesznek a Néppártban kell harcolnia, míg van esély arra, hogy a bevándorlás megállítása mellett álljanak ki”, elmondja, hogy ő mit gondol a témáról.

Azt, hogy

„hasznos idiótákkal nem érdemes hosszú távon küzdeni.”

Sőt azt is bevallja, hogy az idióta néppártiaknak kijárna egy jó nagy pofon:

“Én azokkal értek egyet, akik szerint a Néppártra ráférne egy hatalmas politikai pofon, amely visszatereli az eredeti értékeihez, ami az említett alapszabály szerint keresztény, konzervatív és jobboldali.”

Na de mit tegyünk akkor, ha a Néppárt nem ijedt meg egy magyar kormánykommunikátortól?

“Ha ilyen fordulat nem következik be, akkor stílszerűen csak annyit kell mondani Weber úréknak, hogy Tschüss”

- fejezte be Lomnici az interjút, a Fidesz esetleges kilépésére célozva.

A beszélgetés azért hírértékű, mert Lomnici nem az önálló, a kormány hivatalos kommunikációs üzeneteitől eltérő véleményéről ismert. Az viszont nem világos, hogy ezzel a “szemtől szemben meghunyászkodom, a hátuk mögött meg bemutatok nekik” típusú kommunikációval mi a Fidesz célja:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.