Dulakodás a parlamentben: megvette a látogatójegyet, aztán a kupolateremben magányos tüntetésbe kezdett egy férfi

Hiába tartottak annyi balos tüntetést az elmúlt pár hónapban a Kossuth téren, a Parlamentbe a 444 tudomása szerint pár héttel ezelőtt végül egyedül egy nagytőke- és kapitalizmuspárti tüntetőnek, Ecsényi Áronnak sikerült bejutnia, majd felolvasnia a téziseit a Ház kellős közepén. A bejutás trükkje mélyen kapitalista volt: hősünk és társai megvették a belépőjegyet.

Az aktivisták  egy látogatócsoporthoz csatlakozva kezdetben egyszerű turistának álcázzák magukat:

Majd a kupolaterembe érve vadul ugrálni kezd a kép, a kamerát kezelő, így a videón nem látható aktivistával ugyanis dulakodni kezdenek az őrök:

Mindezt azért, mert rögzíteni próbálja Ecsényi magányos tiltakozó akcióját:

A férfi a szerinte feleslegesen elköltött költségvetési tíz- és százmilliárdokról kezd beszélni, a kezében egy, az adózást elítélő, a biztosításokat éltető A4-es papírt tartva.

Az aktivisták azonban még percekig kitartottak, mert az őrük nem léptek fel ennél keményebben. A fő fegyverük a videó tanúsága szerint a sűrű uramozás volt. Időegység alatt ennyi uram csak a klasszikus amerikai háborús filmekben hangzott el.

A parlamenti őrség a felvételt nem tudta megszerezni, de Ecsényit és társait végül kivezették a Házból és közölték velük, hogy valószínűleg kitiltást kapnak.

Íme az akcióról készült videó:

Ez azonban nem egyszerű állampolgári véleménynyilvánítás volt. Ecsényi később elmesélte a 444-nek, hogy tényleg libertárius, de annyira, hogy ilyen párt alapítására készül. Aminek a neve mindenképpen remek, ráadásul tartalmazza a programjuk lényegét is:

Levesbe az Adók 75%-val Párt

A Levesbe nemcsak eltörölné az összes létező adónemet az áfa kivételével, de magánkézbe adná az egészségügyet és liberalizálná a közoktatást is.

Ecsényi, aki alapított már netes céget is, jelenleg egy szlovákiai iskolában tanít logikát.

Akit mélyebben érdekelne a Levesbe, itt tudhat meg róluk többet.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.