Kinyílott a pitypang, megszűnhet a Magyar Krónika

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Megszűnhet a Magyar Krónika, tájékoztatta a lap az előfizetőit még február végén - írja az Index. Bencsik Gábor főszerkesztő megerősítette a hírt: csak áprilisig látja biztosítottnak a havilap kiadását. 

"Még nem tettem le minden reményről, de kénytelen voltam az előfizetőknek jelezni, hogy mi az, amiért felelősséget tudok vállalni,"

mondta az Indexnek. Hozzátette: a 650 forintos lap támogatásra szorul, hiszen a könyvtáraknak, iskoláknak ingyen küldik ki a havilapot. "A folytatásra ígéretet még nem kaptam, de reménykedem," tette hozzá Bencsik. 

A 2014-ben alapított lap sorsa borítékolható volt, hiszen nem került be a kormánypárti médiaalapítványba. A lap indulásakor az alapítók azt ígérték, hogy a Magyar Krónika

  • az örömhírt,
  • a jókedvet,
  • a fikakultúra tagadását

hozza majd el.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.