Novák Katalin szerint már Amerikában is a magyar családpolitikát irigylik

politika
2019 március 18., 09:31
comments 260

Míg a 444.hu meg nem írta, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár egyáltalán nem kommunikálta, hogy március 14-én a washingtoni magyar nagykövetségen Making Families Great Again címmel rendeznek család- és életvédő konferenciát. Nem csoda, az előadók között volt Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadója, a Magyarországon korábban körözés alatt álló, kétes előéletű, magyar származású Sebastian Gorka, illetve olyan keményvonalas arcok, mint Valerie Huber, aki a nem kívánt terhesség megelőzésének egyetlen módját az önmegtartóztatásban látja, illetve Trump tanácsadója, Kathryn Talento, aki azon abortuszellenes aktivisták csoportját gazdagítja, akik azt hiszik, a hormonális fogamzásgátlók úgy működnek, hogy a már megfogant magzatot kilökik a szervezetből, anélkül, hogy a nő tudna róla, hogy terhes volt.

link Forrás

Cikkünk megjelenése után, a konferencia első napján aztán Novák közzétett egy az eseményt beharangozó tweetet, és most, hogy visszatért az Egyesült Államokból, körbeturnézza a kormánymédiát tapasztalataival.

Hétfő reggel interjút adott a Kossuth Rádió reggeli műsorában, illetve a TV2 Mokkájában, a két beszélgetést nehéz lenne külön kezelni, mert szinte szó szerint ugyanaz hangzott el mindkét műsorban. Röviden: 

Amerikában a magyar családpolitikát tartják követendő példának. 

Amerika ebben az esetben azokat a résztvevőket jelenti, akik részt vettek a rendezvényen.

Az államtitkár szerint fantasztikus helyszínen, fantasztikus előadókkal, fantasztikus hangulatban telt a konferencia, ahol a nagy amerikai családszervezetek vezetői is mind ott voltak (értsd: a magyar kormány családpolitikájához hasonló elveket valló szervezetek). Novák hangsúlyozta, az előadók mindegyike arról beszélt, a magyar kormány intézkedései példaértékűek, és Magyarország világelső a családok támogatásában. Mint mondta, ezek a fontos amerikai politikusok és szervezetek azt szeretnék megvalósítani, amit a magyar kormány tesz.

Megerősítésnek is kiváló volt a program, jólesett az államtitkárnak, hogy „onnan is figyelnek ránk”. Mint mondta, Amerikából is követik, figyelik azt, hogy mi történik most Magyarországon, és már tervezik is a törvénytervezetet, amit benyújthatnának, és amelyhez a példát a magyar családpolitikai törvénycsomag adja.

Novák a Kossuth Rádió műsorában az is elmondta, a magyar kormány nemcsak a szegényeknek segít, hanem mindenkinek, aki felelős módon gyereket vállal.

A rádióban és a tévében adott interjúban is előhozta azt az új New York-i szabályozást, melyet a magyar kormánymédiában úgy emlegetnek, hogy lehetővé teszi a magzat meggyilkolását bármikor, akár szülés előtt is. Valójában a törvény azt írja elő, hogy abortuszt a terhesség első 24 napjáig lehet végrehajtani, illetve a magzat életképtelensége esetén, valamint ha az anya egészsége vagy élete van veszélyben. Novák kiemelte, mivel a keresztény konzervatívok között ez a döntés óriási felháborodást váltott ki, nagyon értékelték a konferencia résztvevői, hogy Magyarországon már a magzat után is jár a juttatások jelentős része, azaz „van olyan európai ország, ahol a magzati életet ilyen szinten elismerik.”

Novák Katalin március végén előadó lesz egy másik családvédelmi konferencián Veronában, ahol oroszbarát homofóbok és szélsőséges abortuszellenesek társaságában beszél majd a magyar családpolitikai intézkedésekről. Ez ugyanannak a szervezetnek a rendezvénye, amelyet a magyar kormány 2017-ben oly szívélyesen fogadott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.