Orbán levelet írt az új-zélandi miniszterelnöknek: a gyűlölet nem ismer határokat

Az Új-Zélandon történt brutális terrortámadás sajnálatos módon ismét bebizonyította, hogy a 21. században a gyűlölet, az erőszak és a terrorizmus nem ismer határokat - írta Orbán Viktor miniszterelnök Jacinda Ardern új-zélandi kormányfőnek küldött részvétnyilvánításában, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár juttatott el hétfőn az MTI-hez.

Orbán Viktor - aki a magyarok nevében mély együttérzését fejezte ki a Christchurchben történt terrortámadás miatt - levelében úgy fogalmazott: Magyarország és kormánya elítéli az erőszak minden formáját, és a továbbiakban is támogatja a terrorizmus és az erőszakos szélsőségek visszaszorítására tett nemzetközi erőfeszítéseket.

A pénteki christchurchi mecsetekben elkövetett terrortámadásban ötven ember halt meg és további ötven megsebesült. A tettes egy ausztrál állampolgár, Brenton Tarrant, aki élőben közvetítette az interneten, ahogy a muszlimokra támadt. Igaz, azóta már Bayer Zsolt felvetette, hogy egy Orbán-ellenes titkosszolgálati összeesküvés lehetett a támadás mögött.