Orbán levelet írt az új-zélandi miniszterelnöknek: a gyűlölet nem ismer határokat

POLITIKA
2019 március 18., 12:21
comments 245

Az Új-Zélandon történt brutális terrortámadás sajnálatos módon ismét bebizonyította, hogy a 21. században a gyűlölet, az erőszak és a terrorizmus nem ismer határokat - írta Orbán Viktor miniszterelnök Jacinda Ardern új-zélandi kormányfőnek küldött részvétnyilvánításában, amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár juttatott el hétfőn az MTI-hez.

Orbán Viktor - aki a magyarok nevében mély együttérzését fejezte ki a Christchurchben történt terrortámadás miatt - levelében úgy fogalmazott: Magyarország és kormánya elítéli az erőszak minden formáját, és a továbbiakban is támogatja a terrorizmus és az erőszakos szélsőségek visszaszorítására tett nemzetközi erőfeszítéseket.

A pénteki christchurchi mecsetekben elkövetett terrortámadásban ötven ember halt meg és további ötven megsebesült. A tettes egy ausztrál állampolgár, Brenton Tarrant, aki élőben közvetítette az interneten, ahogy a muszlimokra támadt. Igaz, azóta már Bayer Zsolt felvetette, hogy egy Orbán-ellenes titkosszolgálati összeesküvés lehetett a támadás mögött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.