Bayer Zsolt Orbán-ellenes összeesküvést sejt az új-zélandi mészárlás mögött

elmebaj
2019 március 17., 16:18
comments 677

Még a legendás amerikai összeesküvéselmélet-gyártó, Alex Jones is csodálattal vegyes irigykedéssel nézné azt a gyorsaságot, amivel Bayer Zsolt kontinenseken átívelő összeesküvés-elméletet gyúrt az új-zélandi mészárlásból. Egy 28 éves férfi péntek reggel összesen 50 ártatlan embert ölt meg két mecsetben, Christchurch városában.

Nem lehet véletlen

De a fideszes publicista szerint aligha lehet véletlen, hogy a merénylet pont ott, pont most történt, és bárki is álljon a mészárlás hátterében, az valójában Orbán Viktor és a bevándorlásellenes erők kampányának akart ártani az európai parlamenti választások előtt. Neki már a merénylet helyszíne is nagyon gyanús:

Ám a név! Christchurch… Vagyis Krisztustemplom, vagy ha úgy jobban hangzik: Krisztus temploma – ez így együtt a legtökéletesebb névválasztás ahhoz, hogy a kereszténységhez is tapadjon végre egy terrortámadás. Christ – christian, vagyis Krisztus, keresztény, és még templom is: ez tényleg tökéletes. A világon mindenhol ez a név fog megragadni ennek a terrortámadásnak a kapcsán, beleég a fejekbe és összekapcsolódik: Christ, christian, church, terror, 49 halott, és mind muszlim… Ó, Istenem…

De nem Bayer Zsolt lenne a magyar jobboldal egyik legnagyobb gondolkodója, ha itt megállna az összeesküvés felfejtésében. Neki az is gyanús, hogy a gyilkolás előtt Brenton Tarrant egy 80 oldalas manifesztót tett közzé (akárcsak Breivik), amiben a populista politikusok kedvenc jelszavait mondta vissza. Nyilván ennek is a bevándorlásellenes erők isszák meg a levét:

Szóval ezek az erők erősödnek, egyre erősebb és határozottabb az iszlám-ellenesség szerte Európában, és akkor megérkezik Brenton Tarrant, a 28 éves ausztráliai fitnesz edző, és Christchurch-ben maga mögött hagy 49 muszlim halottat. S ráadásul még azt a „szívességet” is megteszi, hogy egy közel 80 oldalas »credot« is feltesz az internetre, amelyben megindokolja tettét, kifejti nézeteit és tettének okait – és láss csodát! Ebben a 80 oldalban ott van minden, amit majd az elkövetkező két és fél hónapban naponta elő lehet szedni és meg lehet lobogtatni. Benne van Trump, mint a »fehér identitás jelképe« – hát kellhet-e ennél pompásabb segítség szerte a világon a kerítést építő Trump ellen? Aztán természetesen benne fan a »fehér faj« védelme és szupramáciája, bigott és idióta fajvédelem, ugyanilyen muszlim-ellenesség, egyszóval mindaz, amire szükség lehet az elkövetkezendő hónapok bevándorláspárti kommunikációjához.”

Gyanúsan nem véletlen

Az elvileg újságíróként dolgozó Bayer azt pedig már egyenesen felfoghatatlannak tartja, hogyan derítette ki a sajtó már a merénylet estéjén, hogy Tarrant korábban Bulgáriában, Romániában és Magyarországon is megfordult. (Úgy, hogy a bolgár főügyész bejelentette.) Megáll az ész:

Vajon honnan tudták ezt meg ilyen példátlan gyorsasággal? És ugye önök is értik e három ország szimbolikus jelentőségét, az elkövetkezendő kommunikációs csatában betöltött meghatározó fontosságú szerepüket! Magyarország, a bevándorlás-ellenes tábor vezetője, s a két balkáni állam, amely szintúgy ellenáll és kerítést is épít. Pont e három országot kereste fel a tömeggyilkos (Románián csak átutazott, az nem érdekes!), és ezekről az utakról nagyjából hat órával a tömeggyilkosság elkövetése után már hírt is ad a világsajtó.”

A kormánymédia vezérkommentelőjének azt sem állt össze, hogyan jelenhettek meg a merénylethez használt fegyver képei órákkal a merénylet előtt. (Úgy, hogy a merénylő maga töltötte fel.) Bayer szerint az sem véletlen, hogy történelmi személyiségek nevei szerepeltek a fegyveren:

Hát rajta van a gépkarabélyon Hunyadi János és Szilágyi Mihály neve is, a nándorfehérvári diadal hőseié! Így aztán mindjárt visszafelé, történelmi összefüggésben is le lehet számolni a „muszlim-ellenességgel”, az iszlám hódítás elleni harccal! Hát hogyan is lehetne ezentúl Hunyadira hivatkozni, ha egyszer egy ártatlan muszlimokat lemészároló gyilkos állat is az ő nevét írta rá a fegyverére?”

Végül Bayer Zsolt - aki korábban egy titkosszolgálati cégtől szerzett anyagból írt  cikksorozatot - arra jut, hogy 

„úgy néz ki ez a christchurchi merénylet, mint egy titkosszolgálati akció”. 

És arra számít, hogy nemsokára már Orbán Viktort is belekeverik az ügybe, hiszen nyilvánvalóan erre megy ki a játék: 

És akkor sem leszek különösebben meglepve, ha nagyjából jövő hét közepén kiderül majd, hogy Brenton Tarrant igenis rendelkezett kapcsolatokkal errefelé. Ezért jött ide, a bevándorlás-ellenes országokba, legfőképpen Magyarországra. És ugye nem leszünk meglepve, ha néhány nap múlva az éber rendőrség megtalálja majd a tömeggyilkos holmija közt Orbán Viktor valamelyik beszédének, nyilatkozatának angol nyelvű fordítását. Mondjuk azt, hogy a migráció méreg Európa számára. Igen, szerintem ezt fogják megtalálni Tarrantnál, ugyanis műveleti nyelven ezt hívják semlegesítésnek. Így kell egy népszerű és támogatott nézetet áttolni a népszerűtlen és támogathatatlan zónába.”

És végül arra jut, hogy az mindegy is, hogy Tarrant valamelyik titkosszolgálat megbízására gyilkolt-e, úgysem tudjuk meg. A lényeg, hogy „most már számos titkosszolgálat azon dolgozik, hogy ebből a tömeggyilkosságból a lehető legnagyobb hasznot hozza ki a bevándorláspárti, kozmopolita, nemzetellenes politikai erők számára”. És már körbe is értünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt