A DK feljelentést tesz Matolcsy unokatestvérének bankja ügyében

bűnügy
2019 március 19., 13:12
comments 117

A Demokratikus Koalíció hűtlen kezelés és csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az NHB Növekedési és Hitel Bank Zrt. ügyében.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője emlékeztetett, hogy a Magyar Nemzeti Bank március 14-i hatállyal visszavonta az NHB Növekedési és Hitel Bank Zrt. működési engedélyét.

Gréczy azt mondta, a bank éveken keresztül a „Matolcsy család házibankjaként működött”. Az NHB tulajdonosa Matolcsy György unokatestvére volt, és a pénzintézettől a jegybankelnök két fia is nagyobb összegű kölcsönt kapott – idézte fel.

Gréczy azt mondta, a bedőlés következményeit nem azok viselik, akik szétosztották egymás között a bank pénzét, hanem mindenki más, akinek van bankszámlája vagy hitelszerződése, mert az ő pénzükből fizetik ki a kárt.

A DK szerint nem maradhat következmények nélkül, hogy Matolcsy György jegybankelnökként minden engedélyt megadott a „család bankjának”, közpénzeket helyezett ki oda, hogy azokat később „széthordják a családtagok”.

Gréczy Zsolt DK-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 13-án.
photo_camera Gréczy Zsolt DK-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 13-án. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Gréczy Zsoltot megkérdezték arról, hogy a Parlament kedden csökkentette 36 ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját. Az ügyben személyesen is érintett politikus azt mondta, hogy az országgyűlési képviselők véleménynyilvánítási szabadságát súlyosan korlátozó, felháborító döntés született. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.