A DK feljelentést tesz Matolcsy unokatestvérének bankja ügyében

2019 március 19., kedd 13:12
123

A Demokratikus Koalíció hűtlen kezelés és csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az NHB Növekedési és Hitel Bank Zrt. ügyében.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője emlékeztetett, hogy a Magyar Nemzeti Bank március 14-i hatállyal visszavonta az NHB Növekedési és Hitel Bank Zrt. működési engedélyét.

Gréczy azt mondta, a bank éveken keresztül a „Matolcsy család házibankjaként működött”. Az NHB tulajdonosa Matolcsy György unokatestvére volt, és a pénzintézettől a jegybankelnök két fia is nagyobb összegű kölcsönt kapott – idézte fel.

Gréczy azt mondta, a bedőlés következményeit nem azok viselik, akik szétosztották egymás között a bank pénzét, hanem mindenki más, akinek van bankszámlája vagy hitelszerződése, mert az ő pénzükből fizetik ki a kárt.

A DK szerint nem maradhat következmények nélkül, hogy Matolcsy György jegybankelnökként minden engedélyt megadott a „család bankjának”, közpénzeket helyezett ki oda, hogy azokat később „széthordják a családtagok”.

Gréczy Zsolt DK-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. november 13-án. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Gréczy Zsoltot megkérdezték arról, hogy a Parlament kedden csökkentette 36 ellenzéki országgyűlési képviselő tiszteletdíját. Az ügyben személyesen is érintett politikus azt mondta, hogy az országgyűlési képviselők véleménynyilvánítási szabadságát súlyosan korlátozó, felháborító döntés született. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt