A Gozsdu Udvar közölte, hogy az összevert német topmenedzser társaságában bokszoló és muay thai harcos is volt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az előző pénteken a Bulinegyed egyik éttermének biztonsági őrei megvertek egy 57 éves német férfit és a két fiát. Szerdára beazonosították és elfogták a négy biztonsági őrt, ellenük súlyos testi sértés gyanújával indult eljárás, mindannyian szabad lábon védekezhetnek.

A Gozsdu Udvar Síp utca felőli bejárataFotó: Google Street View

A Gozsdu Udvar társasház most közleményt adott ki az ő verziójukról. Azt írják: „A hírekbe bekerült három fős társaság egyik tagja thai bokszoló, a másik bajnoki címért küzdő nehézsúlyú bokszoló. A társaság hosszú percekig agresszíven kötözködött az üzletvezető hölggyel és a helyzetet kezelő biztonsági szolgálattal. A hatóságokkal együttműködő biztonsági cég sajnálja a történteket és belső vizsgálat után felfüggesztette az erőszakosan fellépő alkalmazottakat.”

Azt írják, a biztonsági cég a rendőrségnek bizonyítékként átadott egy videofelvételt, és a munkatársai arról számoltak be, hogy:

  1. A szórakozóhelyre bejutni próbáló vendégek közül a két fiú egyike nehézsúlyú magyar bajnoki döntőt vívó bokszoló, a másik muay thai harcos.
  2. A társaság órákkal azután, hogy a szórakozóhelyen vacsoráztak, ki akarta kerülni a bejutásra várók sorát.
  3. A társaság először az üzletvezető hölgyet hosszú percekig inzultálta majd egyikőjük meglökte, ekkor lépett közbe a biztonsági szolgálat.
  4. A jelenet végén alakult ki a sajnálatos konfliktus.

„Az éttermet és a biztonsági szolgáltatást nyújtó szerződött partnerünket utasítottuk az ügyben résztvevő őrök azonnali munka alóli felmentésére a hatósági vizsgálat lezárultáig” – írták, hozzátéve, hogy a Gozsdu Társasház és biztonsági szolgálata lakói és vendégei érdekében a jövőben sem tolerálja, hogy az éjszakában a többi vendéggel, munkatársakkal vagy nőkkel szemben erőszakosan lépjenek fel és magukat a békésen szórakozók elé helyezze bárki.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.