A Monsanto gyomirtója is hozzájárult egy amerikai férfi rákjához a bíróság szerint

külföld
2019 március 19., 21:42
comments 45

Egy amerikai bíróság megállapította, hogy a Monsanto Roundup nevű, glifozátot tartalmazó gyomirtója hozzájárult ahhoz, hogy egy amerikai férfi, a 70 éves Edwin Hardeman szervezetében rákos megbetegedés alakult ki. Hardeman 1980 és 2012 között rendszeresen használta a telkén a Roundupot, most pedig Non-Hodgkin limfómával kezelik, ami a nyirokrendszer sejtjeinek kóros elszaporodását jelenti.

Hardeman tárgyalása most új szakaszba lép, ebben a bíróság azt próbálja majd megállapítani, felelőssé tehető-e a megbetegedésért a Monsanto. A férfi ügyvédei szerint a Monsanto éveken át befolyásolta a közvéleményt annak érdekében, hogy ne derüljön fény az általa forgalmazott szerek káros hatásaira.

Néhány hónappal ezelőtt egy másik ügyben majd 300 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság a Monsantót. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.