A Takarékbank megvenné a Budapest Bankot

2019 március 19., kedd 20:42
130

Vida József, a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója lehetségesnek tartja, hogy a Takarékbank kérőként megméreti magát a Budapest Bank (BB) privatizációjakor, ha erre lehetőség lesz, álláspontja szerint minden lehetőséget meg kell vizsgálni.

A bankvezér erről kedden, az Inforádió Aréna című műsorában beszélt.

Vida József emlékeztetett: 2018-ban döntés született arról, hogy 2019 végére a takarékok fúziójával egy megújult, univerzális nagybank jön létre, amelynek mintegy 750 bankfiókból álló hálózata a legnagyobb lesz az országban, másfélszerese a sorban utána következő kereskedelmi bankénak.

Céljuk, hogy 15 kilométeres körzetben mindenki elérje fiókjaikat - számolt be az MTI.

A Budapest Bankot 2015-ben vette meg a magyar kormány 700 millió dollárért, januárban, mikor döntöttek a bank privatizációjáról, azt mondták, ezt a pénzt szeretnék visszakapni a pénzintézetért. A vevő minden bizonnyal valamilyen magyar szereplő lesz, Orbán Viktor ugyanis sokszor kijelentette már, hogy szerinte magyar kézben kell tartani a hazai bankrendszer nagyobb részét.

Vida József egyébként Mészáros Lőrinchez is közel áll, helye van Mészáros tőzsdei cégének igazgatóságában is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt