R. Kelly arra kérte egyik áldozatát, hogy beszéljen úgy, mintha kislány lenne

„Könnyű azt mondani, hogy te sose hagynád, hogy egy férfi ezt tegye veled. Nehéz elmenni, ha nem veszed észre időben, hogy mi történik” - Asante McGee az NBC News véleményrovatában közzétett írásában próbálja elmagyarázni, hogyan veheti át egy abuzív férfi a teljes ellenőrzést egy nő élete felett. Azt szeretné, ha megértenék az emberek, hogyan történhet ez meg.

Asante McGeeFotó: Chance Yeh/AFP

McGee egyike azoknak a nőknek, akiket az énekes behálózott, és végül szinte a rabszolgájává tett. R. Kellyről több mint két évtizede sejthető volt, hogy valami nagyon nincs rendben a nőügyeivel, de egy nemrégiben készült dokumentumfilm nyomán újra nyomozás indult ellene. Nemrégiben letartóztatták, óvadék fejében szabadlábon védekezhet. A gyanú szerint Robert Kelly két házában is rendes szexszektát tartott fenn, az ott lakó nőkön agymosást hajtott végre, személyiségüktől, önbizalmuktól megfosztotta, családtagjaiktól pedig elszakította őket. A dokusorozatban arról is mesélnek, Kelly kiskorúak társaságát kereste, akikkel szexuális kapcsolata is volt.

McGee azért döntött úgy, hogy megírja, ő hogyan vált a férfi áldozatává, hogy másokkal ez ne történhessen meg. Arról ír, míg csak a koncertturnéin kísérgette Kellyt, észre sem vette a sötét oldalát, annak ellenére sem, hogy egyszer simán megcsinálta vele, hogy 8 órán át váratta egy kisbuszban. Aztán amikor beköltözött Kelly atlantai házába, meglátta, mi a különbség a sztár R. Kelly és Robert Kelly között. McGee azt mondja, ő maga sokáig egyáltalán nem hitte el, hogy a férfi kiskorúakkal szexel, de gyakran kérte tőle, hogy beszéljen hozzá kislányhangon. Aztán megjelent egy fiatal lány a házban, akiről McGee végül megtudta, hogy csupán 17 éves. 

A beköltözés után a nő egyre jobban elszigetelődött. „Ha egyedül voltam a szobámban, használhattam a telefonom, de az ő vagy egy másik jelenlétében nem” - írja. McGee mesél arról is, hogy Kelly egymás ellen fordította a lányokat, ezzel is manipulálva őket. A lányok végül egymást is megfigyelték, és ha valaki olyan dolgot tett, amiről tudták, hogy „Apucinak” nem tetszene, simán beárulták Kellynek. 

Bár McGee végül képes volt meghozni a döntést, és elhagyta a házat, azt szeretné, ha a hozzá hasonló, rajongó típusú lányok nem keverednének az övéhez hasonló helyzetbe.