R. Kelly arra kérte egyik áldozatát, hogy beszéljen úgy, mintha kislány lenne

2019 március 19., kedd 16:50
148

„Könnyű azt mondani, hogy te sose hagynád, hogy egy férfi ezt tegye veled. Nehéz elmenni, ha nem veszed észre időben, hogy mi történik” - Asante McGee az NBC News véleményrovatában közzétett írásában próbálja elmagyarázni, hogyan veheti át egy abuzív férfi a teljes ellenőrzést egy nő élete felett. Azt szeretné, ha megértenék az emberek, hogyan történhet ez meg.

Asante McGee Fotó: Chance Yeh/AFP

McGee egyike azoknak a nőknek, akiket az énekes behálózott, és végül szinte a rabszolgájává tett. R. Kellyről több mint két évtizede sejthető volt, hogy valami nagyon nincs rendben a nőügyeivel, de egy nemrégiben készült dokumentumfilm nyomán újra nyomozás indult ellene. Nemrégiben letartóztatták, óvadék fejében szabadlábon védekezhet. A gyanú szerint Robert Kelly két házában is rendes szexszektát tartott fenn, az ott lakó nőkön agymosást hajtott végre, személyiségüktől, önbizalmuktól megfosztotta, családtagjaiktól pedig elszakította őket. A dokusorozatban arról is mesélnek, Kelly kiskorúak társaságát kereste, akikkel szexuális kapcsolata is volt.

McGee azért döntött úgy, hogy megírja, ő hogyan vált a férfi áldozatává, hogy másokkal ez ne történhessen meg. Arról ír, míg csak a koncertturnéin kísérgette Kellyt, észre sem vette a sötét oldalát, annak ellenére sem, hogy egyszer simán megcsinálta vele, hogy 8 órán át váratta egy kisbuszban. Aztán amikor beköltözött Kelly atlantai házába, meglátta, mi a különbség a sztár R. Kelly és Robert Kelly között. McGee azt mondja, ő maga sokáig egyáltalán nem hitte el, hogy a férfi kiskorúakkal szexel, de gyakran kérte tőle, hogy beszéljen hozzá kislányhangon. Aztán megjelent egy fiatal lány a házban, akiről McGee végül megtudta, hogy csupán 17 éves. 

A beköltözés után a nő egyre jobban elszigetelődött. „Ha egyedül voltam a szobámban, használhattam a telefonom, de az ő vagy egy másik jelenlétében nem” - írja. McGee mesél arról is, hogy Kelly egymás ellen fordította a lányokat, ezzel is manipulálva őket. A lányok végül egymást is megfigyelték, és ha valaki olyan dolgot tett, amiről tudták, hogy „Apucinak” nem tetszene, simán beárulták Kellynek. 

Bár McGee végül képes volt meghozni a döntést, és elhagyta a házat, azt szeretné, ha a hozzá hasonló, rajongó típusú lányok nem keverednének az övéhez hasonló helyzetbe. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt