Több mint 5000 kínai gót tüntetett a neten, miután egy gothic lolitával letöröltették a sminkjét, hogy ne zavarja a többi utast a metrón

A kínai gót közösség online tüntetésbe fogott, miután híre ment, hogy egy gót nőt arra utasítottak, hogy távolítsa el a „félelemkeltő” sminkjét, hogy ne zavarja a többi utast, különben nem szállhat fel a metróra.

A Weibón (a kínai Twitteren) a névtelen nő arról számolt be, hogy a déli Kanton (Guangzhou) városban a biztonsági személyzetből egy nő megállította a fekete sminkje és a sötét rúzsa miatt, majd hívta a menedzserét.

A nő a neten azt kérdezte, milyen jogon állítják meg és húzzák az idejét, és ha csak egy ilyet is tudnak mondani, akkor saját költségén rakat ki egy táblát azzal a felirattal, hogy a gothic lolitának öltöző emberek nem utazhatnak a metrón. Ez a stílus Japánból jött, és a viktoriánus és edwardiánus gyerekdivatot keveri a gót műfajjal, valahogy így:

Válaszul több mint 5000 társa kitett magáról egy szelfit gót kosztümben azzal a hashtaggel, hogy #EgySzelfiAKantoniMetrónak.

A kantoni metró azóta elnézést kért, és felfüggesztette az érintett biztonsági embert. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.