A kormány 1,9 milliárdot ad az Erdélyi Médiatér Egyesületnek

Média
2019 március 20., 22:48
comments 114

A Magyar Közlönyben jelent meg, hogy a Főtér.ro-t is kiadó Erdélyi Médiatér Egyesület „a Kárpát-medencei magyar nyelvű média működésének támogatása” címén 1,9 milliárd forintot kapott a kormánytól.

Demeter Szilárd író, publicista, filozófus, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a múzeum épületében 2019. március 5-én.
photo_camera Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a múzeum épületében 2019. március 5-én. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A már eddig is több milliárd forinttal megtámogatott szervezethez papíron semmi köze Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának – aki saját bevallása szerint a folyamatos utcai verekedésben nőtt fel –, de az Átlátszó cikke szerint ő a szervzeet „nem hivatalos nagykövete”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.