Álhír, hogy Putyin befolyása alá került Orbán – mondta az orosz nagykövet a fideszes médiának

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Liszt Ferenc-repülőtéren 2017. február 2-án. Mögöttük Vlagyimir Szergejev, Oroszország budapesti nagykövete.Fotó: Kovács Tamás/MTI

Vlagyimir Nyikolajevics Szergejev, Oroszország budapesti nagykövete interjút adott a Pesti Srácoknak, amiben egyszer és mindenkorra tisztázta a vádat, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök Vlagyimir Putyin orosz elnök befolyása alá került:

„Ami a vezetőink közötti viszonyokat illeti, ez egy normális, tisztességes kapcsolat a két ország vezetője között. Kétségtelen, hogy mind Magyarországon, mind általában Nyugaton léteznek bizonyos politikai erők, amelyek úgy igyekszenek bemutatni a dolgokat, mintha Orbán Viktor Vlagyimir Putyin befolyása alá került volna. Nyilvánvaló, hogy ez egy álhír, az átfogó oroszellenes médiakampány egyik része. Régóta hangzik ugyanaz az abszurd és alaptalan állítás: Oroszország rossz, ezért vele nem szabad párbeszédet folytatni.”

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.