May csak a Brexit rövid halasztását fogja kérni az EU-tól

külföld
2019 március 20., 07:07
comments 136

Nem fog hosszú halasztást kérni a Brexit ügyében Theresa May, írja a BBC. A brit miniszterelnök hivatalának közleménye szerint May osztja a közvélemény frusztrációját a Parlament döntésképtelensége miatt.

A másik oldal, az EU képviseletében a Brexit-főtárgyaló Michel Barnier ugyanakkor azt mondta, hogy konkrét terv hiányában az EU egyáltalán nem fog halasztást adni a briteknek, akiknek hivatalosan március 29-én ki kell lépniük az unióból.

A halasztást amúgy is az EU mind a 27 maradó tagállamának jóvá kéne hagynia.

A Brexit ezidáig kudarcok sorozatából állt, a brit parlament az elmúlt hetekben kétszer is leszavazta azt a megállapodást, amit May az EU-val kötött. De ugyanígy leszavazta a megállapodás nélküli kilépés lehetőségét, illetve megszavazta a folyamat halasztását. Közben egyre nyilvánvalóbbá válik, és a közgazdász szakmai körökben már tényként beszélnek róla, hogy a kilépés gyakorlatilag lehetetlen, ugyanis amiről most tárgyalnak, az csak az integráció legmagasabb szintjéről, a politikai integrációról szól. Azonban az integrációnak vannak ennél alacsonyabb szintjei is, hogy mást ne mondjak, több millió európai polgár él Nagy-Britanniában, és több millió brit Európában. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.