May csak a Brexit rövid halasztását fogja kérni az EU-tól

2019 március 20., szerda 7:07
139

Nem fog hosszú halasztást kérni a Brexit ügyében Theresa May, írja a BBC. A brit miniszterelnök hivatalának közleménye szerint May osztja a közvélemény frusztrációját a Parlament döntésképtelensége miatt.

A másik oldal, az EU képviseletében a Brexit-főtárgyaló Michel Barnier ugyanakkor azt mondta, hogy konkrét terv hiányában az EU egyáltalán nem fog halasztást adni a briteknek, akiknek hivatalosan március 29-én ki kell lépniük az unióból.

A halasztást amúgy is az EU mind a 27 maradó tagállamának jóvá kéne hagynia.

A Brexit ezidáig kudarcok sorozatából állt, a brit parlament az elmúlt hetekben kétszer is leszavazta azt a megállapodást, amit May az EU-val kötött. De ugyanígy leszavazta a megállapodás nélküli kilépés lehetőségét, illetve megszavazta a folyamat halasztását. Közben egyre nyilvánvalóbbá válik, és a közgazdász szakmai körökben már tényként beszélnek róla, hogy a kilépés gyakorlatilag lehetetlen, ugyanis amiről most tárgyalnak, az csak az integráció legmagasabb szintjéről, a politikai integrációról szól. Azonban az integrációnak vannak ennél alacsonyabb szintjei is, hogy mást ne mondjak, több millió európai polgár él Nagy-Britanniában, és több millió brit Európában. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt