Theresa May június végéig kért halasztást az EU-tól

külföld
2019 március 20., 12:41
comments 103

A brit miniszterelnök az EU vezetőinek írt levelében azt írta, hogy egy három hónapnál hosszabb haladék már annak a beismerését jelentené, hogy nem tudták végrehajtani a 2016-os Brexit-népszavazás eredményét.

photo_camera Fotó: JESSICA TAYLOR/AFP

A brit parlament alsóházában szerdán arról beszélt, hogy harmadszorra is beterjeszti a kiválásról szóló tervét. Ha pedig az alsóház végre elfogadná, akkor így lenne idő megvalósítani. De ha megint leszavazzák, akkor is lenne idő kitalálni, hogy akkor mi legyen helyette.

Az eredeti határidő szerint Nagy-Britanniának március 29-én kellene kilépnie az Európai Unióból. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.