100 liter fáradt olajat öntöttek az esővíz-elvezető árokba Egerben

környezetvédelem
2019 március 21., 13:17
comments 81

Környezet veszélyeztetése miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen Egerben, miután csütörtökön a Vécsey-völgy ipartelepen 100 liternyi fáradt olajat öntöttek a csapadékvíz-elvezető árokba – közölte az önkormányzat.

A hatóságok és az önkormányzat szakemberei gyors beavatkozásának köszönhetően a szennyező anyag nem került a csapadékvíz-elvezető rendszerbe, a beavatkozást a Városgondozás Eger Kft. segítette. A szennyezés azonnali, de csak szakaszos veszélyt jelentett, a továbbterjedését rövid időn belül sikerült megakadályozni. A becsült kár kb. 350 ezer forint.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a 112-es segélyhívón kapták a bejelentést, és a katasztrófavédelem mobil laborja vonult a helyszínre. Értesítették a megyei kormányhivatal környezetvédelmi hatóságát, illetve a városi rendőrkapitányságot is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.