Bajba került a legnagyobb hazai magánnyugdíjpénztár, 10 napja van a határidőig

A napi.hu írta meg, hogy a Horizont Magánnyugdíjpénztár a Facebookon szólította fel a tagjait, hogy március 31-ig rendezzék az idei tagdíjukat, mert a magánnyugdíjpénztáraknak el kell érniük, hogy a rendszeresen tagdíjat fizetők aránya 70 százalék fölött legyen, különben a Magyar Nemzeti Bank elrendeli a végelszámolásukat.

A Horizontnál most 63 százalékon áll a mutató.

Az intézménynek 36 ezer tagja van, amivel piacvezető az 56 ezres magánnyugdíjpénztári szférában. A kezelt vagyon is itt a legnagyobb: összesen 158 milliárd forint van a tagok egyéni számláján. Ha nem lesz meg a 70 százalékos befizetés, a tagok vagy átviszik a megtakarításukat máshova, vagy az államhoz kerül az egyenlegük. Kérdés, hogy mi lesz azokkal, akik járadékot kértek a pénztártól, mert ők nem tudnak hova menni, mivel a többi magánnyugdíjpénztárnál nincs ilyen szolgáltatás – írja a lap.

Transzparens egy 2014-es budapesti tüntetésen.Fotó: Botos Tamás/444

A 3 versenytársnál még jó a helyzet:

  • A Budapest Magánnyugdíjpénztár hónapokkal ezelőtt elérte a 70 százalékos rátát erre az évre.
  • Az MKB-nál januárban 72, februárban 74 százalékos volt az arány.
  • A Szövetségnél is megvolt a múlt hónapban is a szükséges 70 százalék.

A Horizont éves tagdíja egyébként csak 2400 forint. Nagyobb tétel a működési támogatás (9600 forint), de ezt sem kötelező befizetni. A pénztárak azért kérnek működési adományokat, mert a tagdíjakból elvonható pénz olyan kevés, hogy nem fedezné a kiadásaikat. A Horizontnál idén ezt a tagok 52 százaléka fizette be. (Napi)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.