Bajba került a legnagyobb hazai magánnyugdíjpénztár, 10 napja van a határidőig

A napi.hu írta meg, hogy a Horizont Magánnyugdíjpénztár a Facebookon szólította fel a tagjait, hogy március 31-ig rendezzék az idei tagdíjukat, mert a magánnyugdíjpénztáraknak el kell érniük, hogy a rendszeresen tagdíjat fizetők aránya 70 százalék fölött legyen, különben a Magyar Nemzeti Bank elrendeli a végelszámolásukat.

A Horizontnál most 63 százalékon áll a mutató.

Az intézménynek 36 ezer tagja van, amivel piacvezető az 56 ezres magánnyugdíjpénztári szférában. A kezelt vagyon is itt a legnagyobb: összesen 158 milliárd forint van a tagok egyéni számláján. Ha nem lesz meg a 70 százalékos befizetés, a tagok vagy átviszik a megtakarításukat máshova, vagy az államhoz kerül az egyenlegük. Kérdés, hogy mi lesz azokkal, akik járadékot kértek a pénztártól, mert ők nem tudnak hova menni, mivel a többi magánnyugdíjpénztárnál nincs ilyen szolgáltatás – írja a lap.

Transzparens egy 2014-es budapesti tüntetésen.Fotó: Botos Tamás/444

A 3 versenytársnál még jó a helyzet:

  • A Budapest Magánnyugdíjpénztár hónapokkal ezelőtt elérte a 70 százalékos rátát erre az évre.
  • Az MKB-nál januárban 72, februárban 74 százalékos volt az arány.
  • A Szövetségnél is megvolt a múlt hónapban is a szükséges 70 százalék.

A Horizont éves tagdíja egyébként csak 2400 forint. Nagyobb tétel a működési támogatás (9600 forint), de ezt sem kötelező befizetni. A pénztárak azért kérnek működési adományokat, mert a tagdíjakból elvonható pénz olyan kevés, hogy nem fedezné a kiadásaikat. A Horizontnál idén ezt a tagok 52 százaléka fizette be. (Napi)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.