A Gozsdu udvar szóvivője a menedzserverésről: Az ilyen incidensek sajnos részei az éjszakai életnek

bűnügy
2019 március 22., 07:53
comments 323

Bő egy héttel azután, hogy egy német autógyár topmenedzserét és két fiát brutálisan összeverték a Bulinegyed egyik éttermének biztonsági őrei, megszólalt a Gozsdu Udvar szóvivője az ügyről. Hogy mi történt, azt a hatóság vizsgálja, mondta ATV Híradójának Heiszler Ákos, majd hozzátette, 

"saját hatáskörben a Gozsdu udvar biztonsági szolgálata fölmentette a munkavégzés alól a két őrt, egyszerűen azért mert ez a helyes eljárásrend egy ilyen esetben, hogy, aki személyi sérüléssel járó incidensbe keveredik, az ne dolgozzon egy darabig."

Beszédes, hogy eljárásrendet említ a szóvivő. A konkrét ügyről elmondta, hogy a három férfi

"10 percen keresztül verbálisan inzultál egy hölgyet, egy üzletvezető hölgyet és aztán a végén meglökik. Ezután alakult ki egy olyan verekedés, ami sajnálatos, de még egyszer el kell mondanom, hogy egy olyan helyen ahol 4 millió ember fordul meg egy évben és szórakozik és alkoholt fogyaszt, attól félek, hogy az ilyen incidensek sajnos részei az éjszakai életnek."

Heiszler meg sem próbálta tagadni azokat a beszámolókat, amik szerint korábban is módszeresen vertek össze vendégeket a biztonsági őrök.

"Ezeknek az incidenseknek egyike sem ok nélkül történt, ezt bárki beláthatja. Illetve, ha ok nélkül történt volna, akkor én most itt nem beszélgetnék önnel… mert az védhetetlen volna. Ezeknek az incidenseknek mindegyiknek volt előélete, háttere, nagyon sajnálatosak, hogy megtörténtek,"

jelentette ki. És a végső döbbenet: 

Heiszler Ákos szerint csak egyetlen esetben, a német menedzser és fiai ügyében indult rendőrségi eljárás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.