Európa több országában is megfordult az Iszlám Állam Ferihegyen elfogott harcosa

A Terrorelhárítási Központ közleménye újabb információkkal szolgál a férfiról, akit ma hallgatott ki a fővárosi ügyészség.

A TEK megállapította, hogy F. Hassan Szíriában csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez. A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint az Iszlám Állam által végrehajtott lefejezéses emberölésekben vett részt Szíriában, továbbá Magyarországra utazása előtt a 2016-ban Görögországban benyújtott menedékkérelme alapján kiállított úti okmány felhasználásával 

Európa több országában is megfordult.  

A TEK feljelentése alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a mai napon őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a 27 éves férfit, akit azután fogtak el még decemberben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, hogy hamis papírokkal igazolta magát és a vele lévő nőt. Emiatt a bíróság embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre kiutasította Magyarországról. Kitoloncolásra várva idegenrendészeti őrizetbe került, és közben derült fény a múltjára.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.