A belga hatóságok jelzésére Polt Péter rendelte a terrorizmussal gyanúsított szír férfi ellen a nyomozást

bűnügy
2019 március 23., 18:08

Vasárnap dönt a bíróság a terrorizmussal vádolt szír férfi letartóztatásáról, tudta meg a Népszava a gyanúsított ügyvédjétől. A 27 éves kitoloncolására váró F. Hasszánt pénteken állították elő a nyírbátori őrzött befogadó központból, a gyanú szerint azért, mert korábban az Iszlám Állam terrorszervezetben harcolt. A Népszava úgy tudja, hogy az antwerpeni hatóságtól kaptak jelzést a magyarok, Kelen László ügyvéd szerint ezután maga Polt Péter legfőbb ügyész rendelte el a nyomozást ellene. Miután az állig felfegyverkezett TEK-kommandósok páncélautóval Budapestre szállították, a nyomozók három ügyben hallgatták ki.

link Forrás

Kelen beszámolója szerint a nyomozók

  • bemutattak egy felvételt, amin F. Hasszán, vagy egy rá hasonlító férfi hangosan élteti az Iszlám Államot,
  • meggyanúsították, hogy 2016-ban, Homszban részt vett 20 ember meggyilkolásában,
  • illetve hamis iratokkal való visszaélésről kérdezték.

F. Hasszán mindvégig tagadott, az ügyvéd szerint vannak jelek, amik az ártatlanságára utalnak. Kelen ilyennek nevezte azt, hogy sosem bizonytalanodott el, még akkor sem, mikor közölték vele, hogy beismerés esetén enyhébb büntetésre számíthat, illetve akkor sem, mikor szóba került az, hogy a titkosszolgálatoknak sokat érhetnek kapcsolatai.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.