Rossi Szalai kifakadásáról: Ami a taktikai részét illeti, azok megállják a helyüket

Változtattak a válogatott programján, elmaradt a szombat délelőtti edzés is, számolt be a szövetségi kapitány a vasárnap esti Horvátország elleni Eb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón. Az MLSZ.hu beszámolója szerint Marco Rossi elmondta, hogy 

"van időnk fizikálisan és mentálisan helyreállni. Vereség után mindig nehezebb ez, továbblépni és készülni a következő meccsre. A kezdőcsapatban három-négy helyen tervezünk változtatni a Szlovákia elleni tizenegyhez képest."

Szerinte csak bátran, pozitívan, kezdeményezően szabad pályára lépni a horvátok ellen, akiktől letámadást vár. Felkészültek az ellenfélből, tette hozzá. Az újságírók kérdezték Szalai Ádám kifakadásáról is. A támadó a csütörtök este Szlovákia elleni vereség után beszélt nyíltan a válogatott tagjainak taktikai felkészületlenségéről. Sokak szerint a csapatkapitánynak az öltözőben kellett volna hagynia kritikus mondatait. 

„Annyit mondanék az észrevételekről, hogy ami a taktikai részét illeti, azok megállják a helyüket, ezt beszéltük meg az öltözőben is. Ugyanakkor volt egy erős érzelmi töltete, mert nyilván ideges volt a vereség után, így érzelmileg érthető volt ez az oldala is,”

reagált Rossi.