Egy hónapra előzetesbe került a Budapesten elfogott terrorgyanúsított

Elrendelte a bíróság az ISIS terroristájának tartott, a belga hatóságok riasztása alapján magyarországi idegenrendészeti őrizetében elfogott szír állampolgár előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az indítványukra a bíró a gyanúsított harminc napos elzárását rendelte el, ez a vizsgálat alatt többször is meghosszabbítható.

A 27 éves szír férfi 2018. december 30-án érkezett a Liszt Ferenc reptérre, ahol hamis iratokkal igazolta a saját és a vele utazó nő személyazonosságát. Ezért embercsempészet és más báncselekmények miatt felfüggesztett börtönre és 3 év kiutasításra ítélték. Ekkor került idegenrendészeti őrizetbe, majd a belga hatóságok riasztását követően itt fogták el, miután a belga és a velük együttműködő magyar hatóságok arra jutotta, hogy a férfi 2016 óta az ISIS tagja.

A gyanú szerint a férfi Homsz városában egy, a terroristákhoz csatlakozást megtagadó helyi lakos húsz családtagját fejezte le.