Egy hónapra előzetesbe került a Budapesten elfogott terrorgyanúsított

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elrendelte a bíróság az ISIS terroristájának tartott, a belga hatóságok riasztása alapján magyarországi idegenrendészeti őrizetében elfogott szír állampolgár előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az indítványukra a bíró a gyanúsított harminc napos elzárását rendelte el, ez a vizsgálat alatt többször is meghosszabbítható.

A 27 éves szír férfi 2018. december 30-án érkezett a Liszt Ferenc reptérre, ahol hamis iratokkal igazolta a saját és a vele utazó nő személyazonosságát. Ezért embercsempészet és más báncselekmények miatt felfüggesztett börtönre és 3 év kiutasításra ítélték. Ekkor került idegenrendészeti őrizetbe, majd a belga hatóságok riasztását követően itt fogták el, miután a belga és a velük együttműködő magyar hatóságok arra jutotta, hogy a férfi 2016 óta az ISIS tagja.

A gyanú szerint a férfi Homsz városában egy, a terroristákhoz csatlakozást megtagadó helyi lakos húsz családtagját fejezte le.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.